STAPPEN: STAP 1 Tomaten bereiden STAP 2 Marinade maken STAP 3 Mayonaise maken
STAP 1 Tomaten bereiden
Ingrediënten:
- 6 grote roma tomaten
- Kokend water
Nodig:
- Soeppan
- Vergiet
- Snijplank
- Mes
Aan de slag:
- Gooi de tomaten in kokend water en laat ze heel even blancheren tot het velletje een klein beetje barst. Niet te lang want dan worden de tomaten te zacht.
- Haal het vel van de tomaten, haal het waterige binnendeel eruit en snijd het vruchtvlees in repen.
STAP 2 Marinade maken
Ingrediënten:
- 2 tl olijfolie
- 3 tl sojasaus
- 1 tl water
- 1 nori vel
- 1 tl liquid smoke
- Bosje verse dille, fijngehakt
Nodig:
- Grote kom
- Garde
- Lepel
- Plasticfolie
- Schaar
Aan de slag:
- Maak de marinade in de kom van olijfolie, sojasaus, dille, water en liquid smoke en knip het norivel in kleine stukjes en doe erbij.
- Gooi de tomaten bij de marinade, dek de kom met plasticfolie en laat dit een uur intrekken.
STAP 3 MAYONAISE MAKEN
Ingrediënten:
- 125 ml sojamelk
- 1 tl citroensap (van verse citroen)
- 1 tl witte wijnazijn
- 250ml raapolie (ook wel koolzaadolie genoemd)
- 1 tl zout
- 1 bosje verse dragon
- 3 takjes platte peterselie
- 5 sprieten bieslook
- 2 eetlepels kappertjes
Nodig:
- Staafmixer
- Maatbeker
- Snijplank
- Mes
Aan de slag:
- Doe de melk, citroensap en witte wijn azijn in een maatbeker en mix met de staafmixer
- Giet voorzichtig de olie erbij
- Snijd ondertussen de dragon, peterselie, bieslook en kappertjes fijn
- Doe de kruiden bij de mayonaise en breng op smaak met zout
- Serveer de ‘zalm’ met de dragonmayo.
Serveer de 'zalm' op brood met vegan cream cheese of gewoon op een bordje met de zelfgemaakte mayo.