Maak de overheerlijke dadel-walnotencake zelf!
Ingrediënten
- 200 g
zelfrijzend bakmeel
- 110 g zachte
boter
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 75 g
lichtbruine basterdsuiker
- 75 g
fijngesneden dadels
- 25 g gehakte
walnoten
Extra benodigdheden
Cakevorm, bakpapier
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 190°C. Cakevorm
bekleden met bakpapier.
-
Zeef het bakmeel in een grote kom. Rol met je vingers de zachte boter
erdoor zodat je kruimels krijgt.
-
Voeg de dadels, walnoten en basterdsuiker toe en kneed goed door.
-
Klop de eieren door de melk en voeg aan het meelmengsel toe. Meng het
tot een geheel.
-
Lepel het mengsel in het cakeblik en laat gedurende 75 minuten in het
midden van de oven goudbruin worden. De cake is klaar als hij terugveert
als je het midden lichtjes aandrukt.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen tot je de cake kunt aanraken. Keer
dan om op een rooster en haal het bakpapier van de cake.
-
Laat nu verder afkoelen. Serveer in dikke plakken (liefst met wat
ongezouten boter erop).