RECEPT - Emma Wortelboer - Linzenburgers
- 1 minuut leestijd
In de vierde aflevering van Donnie aan de kook on tour maakt Donnie samen met Emma Wortelboer Linzenburgers! Ben jij benieuwd naar het recept?
Ingrediënten 4 personen:
- 400gr linzen (blik) €1,25
- 2x rode ui €0,89
- 2 teentjes knoflook €0,89
- 1 ei €1,83
- Curry €0,79
- Paneermeel €0,39€6,04
Extra:
- Hamburgerbroodje €1,00
- Sla €0,79
- Tomaat €0,76
Pindasaus:
- Pindakaas €1,89
- Water
- olijfolie
- Peper en zout
- Snipper een rode ui en hak de knoflook fijn.
- Lek de linzen uit en voeg deze samen met de knoflook en ui.
- Kluts er een ei en een eetlepel curry doorheenStap
- Pureer dit tot een glad beslag en breng op smaak met zout en peper.
- Doe er wat paneermeel doorheen totdat je er stevige hamburgers van kan maken
- Leg de hamburgers op een bord met paneermeel en zet ze minimaal 30 minuten in de koelkast
- Maak ondertussen de saus door 3 eetlepels pindakaas op te warmen met water
- Snij ondertussen een ui in ringen, sla en tomaat in reepjes
- Haal de hamburgers uit de koelkast en bak aan beide zijde goudbruin.
- Serveer de burger op een broodje met de toppings en saus