RECEPT - Gaby Blaaser - Gepofte zoete aardappel
- 2 minuten leestijd
In de zesde aflevering van Donnie aan de kook on tour maakt Donnie samen met Gaby Blaaser gepofte zoete aardappels! Ben jij benieuwd naar het recept?
GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL
Ingrediënten:
- 1x rode ui - €0,89
- 500gr Magere kwark - €0,791kg zoete aardappel - €2,99
- 2x puntpaprika - €1,49
- 400gr kidneybonen - €0,75blikje mais - €1,00
- €7,91 voor 4 personen - €1,98 p.p.
In huis:
- Peper
- Zout
- Olie
- Verwarm de oven of airfryer op 200 graden. Of maak, zoals Donnie, de BBQ aan.
- Was de zoete aardappel, prik er met een vork gaatjes in en wikkel het in aluminiumfolie.
- Leg de zoete aardappel voor +/- 30 minuten in de oven/airfryer/BBQ
- Door een vork in de aardappel te steken kan je voelen of je aardappel goed is. Kan je er makkelijk doorheen komen en voelt hij zacht aan? Dan is hij klaar.
- Snij een ui en puntpaprika in ringen. Lek de kidneybonen en mais uit.
- Snij de zoete aardappel aan de bovenkant in en doe daar een paar eetlepels magere kwark in.
- Top het af met de ui, puntpaprika, kidneybonen en mais en hij is klaar om te eten!
DONNIES TIP:
- Je kan een gewone aardappel of zoete aardappel gebruiken
- Zoete aardappel bevat veel gezonde stoffen
- Je kan het poffen in de oven, airfryer of op de bbq.
- Als je de schil schoonmaakt kan je die gewoon mee bakken en eten. - Je kan een versie maken met creme fraiche en bijvoorbeeld bieslook. Maar je kan hem ook uitbreiden met andere groenten etc.
- Door een vork in de aardappel te steken kan je voelen of je aardappel goed is. Kan je er makkelijk doorheen komen en voelt hij zacht aan? Dan is hij klaar. Is de binnenkant nog hard? Doe hem dan nog even terug in de oven.