STAP 1 BURGER MAKEN
Ingrediënten:
- 100 gram sojabrokken
- 250 ml groentebouillon (1 blokje)
- 100 gram champignons
- 1 kleine ui
- 1 kleine aubergine
- Peper & zout
- Snufje paprikapoeder
- Snufje knoflookpoeder
- Snufje rookaroma (liquid smoke)
- 100 gram bloem
Nodig:
- Grote kom
- Snijplank
- Mes
- Maatbeker
- Handschoentjes
Aan de slag:
- Overgiet de sojabrokken met de kokende groentebouillon tot alles bedekt is.
- Laat dit aan de kant staan totdat de sojabrokken zacht zijn.
- Snij ondertussen de champignons, ui en aubergine in kleine stukjes
- Bak de groenten aan in een pan met olie en kruiden.
- Giet de sojabrokken af.
- Voeg de groenten toe aan de sojabrokken en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de liquid smoke toe.
- Voeg bloem toe aan het geheel totdat je burger kan vormen.
- Vorm burgers met je handen en leg ze even in de koelkast
STAP 2 MAYO MAKEN
Ingrediënten:
- 60 ml sojamelk ongezoet
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 el wittewijnazijn
- 2 tl dijonmosterd
- ½ tl zout
Nodig:
-
Staafmixer
- Hoge plastic bak of maatbeker
Aan de slag:
Doe de sojamelk, olie, azijn, mosterd, het zout en peper naar smaak in de hoge beker van de staafmixer. Mix in 30 sec. tot mayonaise.
STAP 3 BURGER BAKKEN EN OPMAKEN
Ingrediënten:
- 50 ml zonnebloemolie
- 2 hamburgerbroodjes
- 2 krop Romaine sla
- 2 augurken
- 2 plakjes vegan cheddar
- Paar jalapenos (uit blik)
- 2 grote stevige tomaten
Nodig:
- Koekenpan
- Spatel
- Broodmes
- Keukenpapier
Aan de slag:
- Bak de burgers bruin in een pan met zonnebloemolie.
- Laat uitlekken op een stukje keukenpapier
- Leg halveweg een plakje cheddar op de burgers
- Maak de burger op met de mayo, augurk, jalapenos, sla en tomaat