RECEPT - Kees van der Spek - Cassave kroketten
- 1 minuut leestijd
In de vijfde aflevering van Donnie aan de kook on tour maakt Donnie samen met Kees van der Spek Cassave kroketten! Ben jij benieuwd naar het recept?
CASSAVE KROKETTEN
Ingrediënten:
- +/- 400gr cassave (makkelijkste om ingevroren voorgekookte te halen van de toko) €2.99
- 1 witte ui €0.89
- 3 teentjes knoflook €0.89
- 4 bouillonblokjes €0.50
- Gedroogde peterselie €1.19
- Olie €2.99
In huis:
- Peper
- Zout
- Olie
- Schil de cassave en snij in blokjes
- Snipper 1 ui en 3 teentjes knoflook.
- Doe olie in de pan en fruit de ui en knoflook
- Doe vervolgens de cassave en peterselie erbij. Bak dit even mee en voeg er dan één liter water aan toe met 4 bouillonblokjes.
- Laat dit droog koken totdat het water is opgedampt en je de cassave kan pureren.
- Laat de puree en zet het voor minimaal 30 minuten in de vriezer
- Haal de puree uit de vriezer en rol er kroketten van
- Rol de kroketten door het paneermeel en bak ze aan alle kanten krokant in een pan met olie.
- Van nature bevat cassave het giftige blauwzuur, daarom kan het niet rauw worden gegeten. Kook dit daarom eerst.
- Doe de puree voor minimaal 30 minuten in de vriezer zodat het opstijven.