Zo maak je de originele kibbeling volgens meesterkok Wilco Berends.
Tegenwoordig is de
Alaska pollak de ster van de kibbeling, maar vroeger werd deze populaire snack
van de kabeljauwwang gemaakt. Meesterchef Wilco Berends maakt ze nog op de
ouderwetse manier. “Het gaat om de combinatie van de delicate smaak
van de vis, knapperige korstje dankzij de tempura en subtiele kruiden die de
vis niet overheersen. Dat is niet alleen heel erg lekker, maar ook makkelijk te
maken.”
Kibbeling:
- 100 gr tempurameel
- 4 gr paprikapoeder
- 2 gr kerriepoeder
- 5 gr poeder van gebakken uien
- koud water
- 4 st kabeljauwwangen (visspecialist)
- bloem
- olijfolie
Meng het tempurameel met koud water
totdat je een mooi dun beslag hebt en breng op smaak met de kruiden. Bloem de
wangen voor je ze door het beslag haalt. Verhit de olie en frituur ze mooi
bruin.
Bron: recepten van topchefs