De Belgische kok Piet Huysentruyt maakte deze klassieke ossenstaartsoep samen met Maurice. Wil jij deze heerlijke soep zelf maken?
Piet leerde het recept van zijn ouders. De soep doet hem "verlangen naar vroeger".
Ingrediënten
- 1 ossenstaart, in stukken
- 1 ui
- 2 wortels
- 2 preien
- 2 selderijstengels
- Grof zout
- Laurier
- Tijm
- 1 tomaat
- Dragon
- Peper
Bereiding
-
Leg de ossenstaartstukken in een pan met koud water. Voeg hier de
grofgesneden ui, wortel, prei en selderij aan toe en wat tijm, zout en laurier.
Laat dit ongeveer vier uur garen tot het vlees van het bot valt.
-
Haal hierna het vlees van het bot en zeef de groenten uit de bouillon. Zet
de heldere bouillon in een pan op een laag vuur. Voeg het vlees hieraan toe.
-
Snijd de prei, wortel en selderij in julienne en laat dit kort meekoken in
de bouillon. Voeg daarna de blokjes tomaat toe. Breng de soep op smaak met
peper en dragon.