Stappen: STAP 1 Saus maken - STAP 2 Gehaktballen maken
STAP 1: Saus maken
Ingrediënten:
- 2 knoflooktenen
- 5 grote tomaten
- 2 el tomatenpuree
- 1 kleine ui
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl komijn
- ½ tl gember
- Klein beetje verse koriander en peterselie
Nodig:
- Tajine
- Snijplank
- Rasp
- Knoflookpers
- Theelepel
- Lepel
Aan de slag:
- Rasp de tomaten (vang het vocht op) en de ui.
- Bak in de tajine met wat olijfolie alle kruiden 1 min.
- Voeg de ui, de knoflook en de geraspte tomaten toe en roer goed door.
- Doe dan de tomatenpuree en meng alles goed.
- Bak even op hoog vuur.
- Voeg dan een glas water toe en breng aan de kook en op zacht vuur 30 minuten laten stoven met de deksel erop tot het een mooi sausje is.
STAP 2 Gehaktballen maken
Ingrediënten gehaktballen:
- 250 gr vegan gehakt (incredible van Garden Gourmet)
- 2 kleine uien
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl komijn
- ½ tl gember
- Klein beetje verse koriander en peterselie
- 100 gram groene olijven zonder pit (blik)
Nodig:
- Rasp
- Mes
- Theelepel
- Grote kom
- Bord
- Bakpapier
- Pan
- Tajine
Aan de slag:
- Hak de peterselie en korianders fijn.
- Rasp de ui en doe de helft van de ui, gehakt en alle kruiden in een kom.
- Kneed de kruiden en ui in het gehakt en vorm kleine balletjes ter grote van een walnoot van het gehakt.
- Bak deze aan met een beetje olijfolie in de pan (of tajine).
- Leg de gebakken balletjes in de tajine met tomatensaus.
- Roer door en verdeel de olijven over de balletjes en laat nog even 5 min pruttelen.
- Garneer met verse koriander en peterselie.
Serveer met Marokkaans brood en eet met je handen!