RECEPT - Sisi Bolatini - Vegan Rendang Artikel 14 sep 2020 Donnie aan de kook Sisi Bolatini vindt Donnie agressief in de keuken | Donnie aan de kook #6 Aflevering Afl 14 sep 2020, 15:00 In deze Donnie aan de Kook gaat Donnie samen met Sisi Bolatini een vegan variant van Rendang maken. Sisi houdt enorm van vlees en gekruid eten. Vindt ze de vegan Rendang wel lekker? RECEPT - Sisi Bolatini - Vegan Rendang 2 minuten leestijd Stappen: STAP 1 Boemboe maken - STAP 2 Rendang maken - STAP 3 Opmaken STAP 1: Boemboe makenIngrediënten: 4 sjalotten (gepeld klaarzetten) 6 teentjes knoflook (gepeld klaarzetten) 1 of 2 rode pepers Verse gember (3 cm) 1 tl komijnzaad 2 tl korianderzaad Verse laos (3 cm) 1/2 tl kurkuma poeder 1 el palmsuiker Nodig: Snijplank Mes Spatel/pannenlikker Vijzel met stamper Keukenmachine Lepel Aan de slag: Doe de komijnzaad, korianderzaad, kurkuma poeder en palmsuiker in de vijzel en begin fijn te stampen Snij de gember en laos in grove stukken en stamp in de vijzel Snij de sjalotten in kwarten en doe samen met de knoflookteentjes en stamp fijn Snij de rode pepers in 3 stukken en doe in de vijzel Stamp fijn tot het een samenhangend mengsel is geworden STAP 2: Rendang makenIngrediënten: 2 stengels citroengras 2 blikken Jackfruit - 800 gr in totaal 1 blik kokosmelk - 400 ml 4 blaadjes kaffir limoen De zelfgemaakte boemboe Scheutje zonnebloemolie Nodig: Wok Pollepel Vergiet Blikopener Aan de slag: Doe de zonnebloemolie in de wok en verwarm op middelhoog vuur Voeg de zelfgemaakte boemboe toe en laat 2 minuten bakken om de smaken vrij te laten komen Kneus de citroengras en doe in de wok Voeg ook de kaffir limoenblaadjes toe Laat de jackfruit uitlekken en doe in de wok Voeg de kokosmelk toe en roer goed door Laat zo lang mogelijk pruttelen (minimaal 30 min. en maximaal een paar uur) tot de jackfruit zacht is geworden. STAP 3: OPMAKENIngrediënten: Zelfgemaakte rendang Witte rijst 1 rode peper (Zelfde dingen die ze gebruiken in Café Jakarta om het bord op te maken) Aan de slag:Maak het bord mooi op.
RECEPT - Sisi Bolatini - Vegan Rendang 2 minuten leestijd Stappen: STAP 1 Boemboe maken - STAP 2 Rendang maken - STAP 3 Opmaken STAP 1: Boemboe makenIngrediënten: 4 sjalotten (gepeld klaarzetten) 6 teentjes knoflook (gepeld klaarzetten) 1 of 2 rode pepers Verse gember (3 cm) 1 tl komijnzaad 2 tl korianderzaad Verse laos (3 cm) 1/2 tl kurkuma poeder 1 el palmsuiker Nodig: Snijplank Mes Spatel/pannenlikker Vijzel met stamper Keukenmachine Lepel Aan de slag: Doe de komijnzaad, korianderzaad, kurkuma poeder en palmsuiker in de vijzel en begin fijn te stampen Snij de gember en laos in grove stukken en stamp in de vijzel Snij de sjalotten in kwarten en doe samen met de knoflookteentjes en stamp fijn Snij de rode pepers in 3 stukken en doe in de vijzel Stamp fijn tot het een samenhangend mengsel is geworden STAP 2: Rendang makenIngrediënten: 2 stengels citroengras 2 blikken Jackfruit - 800 gr in totaal 1 blik kokosmelk - 400 ml 4 blaadjes kaffir limoen De zelfgemaakte boemboe Scheutje zonnebloemolie Nodig: Wok Pollepel Vergiet Blikopener Aan de slag: Doe de zonnebloemolie in de wok en verwarm op middelhoog vuur Voeg de zelfgemaakte boemboe toe en laat 2 minuten bakken om de smaken vrij te laten komen Kneus de citroengras en doe in de wok Voeg ook de kaffir limoenblaadjes toe Laat de jackfruit uitlekken en doe in de wok Voeg de kokosmelk toe en roer goed door Laat zo lang mogelijk pruttelen (minimaal 30 min. en maximaal een paar uur) tot de jackfruit zacht is geworden. STAP 3: OPMAKENIngrediënten: Zelfgemaakte rendang Witte rijst 1 rode peper (Zelfde dingen die ze gebruiken in Café Jakarta om het bord op te maken) Aan de slag:Maak het bord mooi op.