RECEPT - Sjaak - Gevulde wraps met aubergine nuggets
- 2 minuten leestijd
In de tweede aflevering van Donnie aan de kook on tour maakt Donnie samen met Sjaak wraps gevuld met aubergine nugglets! Ben jij benieuwd naar het recept?
Ingrediënten:
- Aubergine €0,65
- Wraps €0,92
- Eieren €1,11
- Paneermeel €0,39
- Bloem €0,49
= €3,56 voor 4 personen -> €0,89 per persoon
- Komkommer
- Sla
- Rode ui
- Puntpaprika
- Yoghurt
- Knoflook
- Yoghurt
- Citroen
- Limoen
- Komkommer
- Yoghurt
- 6 tenen knoflook
- Tabasco
- Schil de aubergine.
- Snij de aubergine in nuggets formaat (kleine reepjes).
- Pak 3 kommen. In de eerste doe je bloem, de tweede ei en de derde paneermeel.
- Zet een pan met olie op het vuur. Belangrijk is dat de aubergines straks ruimte hebben om te ‘zwemmen’. Zowel aan de bovenkant als aan de onderkant.
- Doe de gesneden aubergine nuggets eerst in de bloem, dan in de ei en vervolgens in het paneermeel. Leg ze daarna direct in de pan met olie.
- Wacht totdat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
- Serveer ze in een wrap zoals Donnie en Sjaak doen of eet ze als snack met een lekkere dipsaus.
SAUS
Hiervoor hebben we nodig: 500ml yoghurt, 3 teentjes knoflook en wat zout. That’s it. Even de teentjes klein snijden. Roeren in de yoghurt. Op smaak brengen met wat zout en klaar is Kees. Super easy en goedkoop!
DONNIES TIPS
- Je hoeft geen frituur te hebben om te kunnen frituren. Je kan ook frituren in een pan.
- Hoe weet je dat de olie heet genoeg is? Doe een stukje beslag in de olie. Drijft hij direct naar boven? Dan is hij warm genoeg om te gaan frituren.