Wil jij de tropische tong thuis ook eens proberen? Maak dan zelf de Sole Picasso. Met dit klassieke exotische recept van kok Eric Kuijpers komt de vis goed tot zijn recht.
Ingrediënten
- 2 tongfilets à 100 gram
- 2 eetlepels boter
- 150 gram vers fruit (bijvoorbeeld kiwi, mango, appel, druiven)
Bereiding
-
Snijd het fruit (behalve de druiven) in grove stukken. Dep de tongfilets droog met keukenrol en strooi er aan één kant zeezout op. Bak de filets in uitgebruisde boter aan iedere kant anderhalve minuut. Doe in een andere pan hetzelfde met het fruit. Bak dit in drie minuten licht aan.
-
Schik de tongfilets op een voorverwarmd bord en prik de uiteinden van de filets aan een spies. Op die manier ontstaat er een colbert, waarin je hem kunt vullen. Schep het warme fruit in het colbert en voila, de sole picasso!
Eventueel kun je een saus rond het gerecht draperen (bijvoorbeeld kreeftenjus of Hollandaisesaus), maar een sole picasso wordt van origine zonder saus geserveerd.