Zie jij door alle stickertjes de wijn niet meer? Maak dan zelf wijn met dit recept waar je slechts drie ingrediënten voor nodig hebt!
Dit is een recept
voor witte wijn. Een wijn wordt lichter van kleur als je de schil van de druif er
eerder uitfiltert. Witte wijn kan je bijvoorbeeld ook al met (schilloze) sap maken. Alchohol is toegestaan vanaf 18 jaar en drink met mate.
Wat heb je nodig?
Theedoek
Een
glazen of plastic gistingsfles (+ cap met waterslot)
Ingrediënten
Drie pakken appelsap van 1.5 liter
Kristalsuiker 1 kilo
Universele wijngist 2 tl
Methode
- Je neemt 2 theelepels gist in een kopje en voegt daaraan een klein beetje appelsap toe. Afgedekt een paar uur laten staan.
- Giet 4L appelsap in de gistingsfles. Voeg daar 1 kg suiker aan toe en laat het zoveel mogelijk oplossen.
- Daarna voeg je de gistoplossing toe. Een paar theelepels gistvoeding en het kan al gaan gisten.
- Leg er dan alleen een theedoek over.
- Na drie dagen de cap met waterslot plaatsen.
- Laat het sowieso drie maanden staan. Proef of het naar je smaak is.
- Geniet ervan!