-
Seizoenen
-
NL - Seizoen 11
NL - Seizoen 10
NL - Seizoen 9
NL - Seizoen 8
NL - seizoen 7
NL - Seizoen 6
NL - Seizoen 5
NL - Seizoen 4
NL - Seizoen 3
NL - Seizoen 2
NL - Seizoen 1
NL Specials - seizoen 1
UK - Seizoen 7
UK - Seizoen 6
UK - Seizoen 5
UK - Seizoen 4
UK - Seizoen 3
UK - Seizoen 2
UK - Seizoen 1
IR - Seizoen 1
NZ - Seizoen 2
NZ - Seizoen 1
- First Dates Teens
- First Dates Classics
- First Dates Afterparty
- First Dates Hotel
Recepten podcast: Helga & Bas
- 2 minuten leestijd
In de podcast First Dates: Second Chances (NL) hoorde je de eerste date van dater Helga en kijker Bas! Zij maakten tijdens hun date in het restaurant summerolls en een mocktail! Wil jij deze ook maken? Check hier de recepten.
In de podcast First Dates: Second Chances (NL) hoorde je de eerste date van dater Zoë en kijker Eva! Heb je de aflevering nog niet geluisterd? Dat kan hier! Zij maakten tijdens hun date in het restaurant summerrolls en een mocktail! Wil jij deze ook maken? Check hier de recepten.
Summerrolls
Summerrolls
2 cm verse gember
1 el sesamolie
3 el sojasaus
100 g rijstvellen volkoren
200 g verse cocktailgarnalen OF 100g kipfilet gekruid met kipkruiden
150 g rauwkost fris
100 g fijngesneden ijsbergsla
1 el sesamolie
3 el sojasaus
100 g rijstvellen volkoren
200 g verse cocktailgarnalen OF 100g kipfilet gekruid met kipkruiden
150 g rauwkost fris
100 g fijngesneden ijsbergsla
1. Maak eerst de dipsaus. Schil en rasp de gember en meng met de sesamolie en sojasaus.
2. Zet een ondiepe schaal met lauwwarm water klaar. Maak de schone theedoek nat, wring uit en leg op het werkblad. Dompel steeds een rijstvel helemaal onder in het lauwwarme water en leg dan op de vochtige theedoek. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.
3. Leg een paar centimeter onder het midden van het rijstvel wat garnalen, rauwkost en ijsbergsla.
4. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten van het vel naar binnen. Rol de rijstloempia verder op. Maak zo ook de andere loempia’s. Serveer met de dipsaus.
Mocktail met jalapeno peper
1 grapefruit
1 sinaasappel
1 limoen
2 el grof zeezout
1 rode jalapeñopeper
8 ijsblokjes
600 ml tonic
1 sinaasappel
1 limoen
2 el grof zeezout
1 rode jalapeñopeper
8 ijsblokjes
600 ml tonic
1. Snijd de grapefruit, sinaasappel en limoen in parten. Hou 1 part limoen apart. Snijd 1 part grapefruit in 4 plakjes (per 4 personen) voor de garnering; hou deze ook apart. Pers de rest van het fruit uit boven de zeef en vang het sap op in een kan. Zorg dat je ca. 250 ml sap overhoudt.
2. Strooi het zout op een schoteltje. Wrijf het apart gehouden limoenpartje langs de rand van elk cocktailglas en doop elke glasrand in het zout. Snijd 4 plakjes van de jalapeño (per 4 personen).
3. Verdeel de ijsblokjes, de plakjes grapefruit en de jalapeñoplakjes over de glazen. Verdeel het sap erover en vul aan met tonic. Enjoy!