Epische Turkse Pizza
- 1 minuut leestijd
Het recept uit de laatste aflevering zelf uitproberen? Alstublieft: hier kun je mee aan de slag. Succes!
Pastrami van kalf:500 gram kalfmuis
1 stukje foelie
1 kruidnagel
1/2 eetlepel mosterdzaad
1 blaadje laurier
1/2 eetelepel jeneverbes
1 eetelepel mosterd
Peper/zout
- Wrijf het vlees in met de mosterd en alle specerijen en laat het twee dagen marineren
- Bak het vlees rondom aan en gaar het met kerntemperatuurmeter op 58 graden
- Rook het vlees daarna drie uur in een koude rookton
Tomatenterrine:
10 stuks tomaat
300 ml tomatensap
1 eetlepel Turkse marinade
3 blaadjes gelatine
Turkse marinade:
1/2 eetlepel mosterdzaad
1/2 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel kurkuma
40 ml rode wijn azijn
2 tenen knoflook
1 kleine ui
30 gram gemberwortel
1/2 rode peper
100 ml olijfolie
- Doe de olijfolie in de pan en zet alle specerijen aan
- Blus af met de rode wijn azijn en maak draai tot een pasta in de keukenmachine
Zoetzure komkommerballetjes:
200 ml witte wijn
200 ml suiker
200 ml azijn
Kruiden naar keuze (bijvoorbeeld: gember, venkelzaad, rode peper, limoenblad)
1 komkommer
- Witte wijn, suiker en azijn aan de kook brengen met de specerijen
- Laat 10 minuten trekken
- Komkommer balletjes (of blokjes) maken en in de zoetzure marinade marineren
Eet smakelijk!