• Sites

Naomi Martosoewondo

Over deze maker

Naomi houdt zich bezig met de content voor de socials en website van Spot On. Naast dat ze graag hiervoor uren op social media spendeer, houd ze ook de nieuwste sneaker releases in de gaten. Minstens twee jaar op reis gaan is ook voor haar een must, maar toch voelt ze zich het meest thuis in haar stadje Rotterdam.

Van deze maker

Migiza Victoriashoop maakt met ‘Thuis in Amsterdam’ Stadsarchief inclusiever: “Het voelt alsof we nu écht gehoord worden"

Migiza Victoriashoop, Hoofd Collecties bij Stadsarchief Amsterdam, startte het project 'Thuis in Amsterdam' om onderbelichte Amsterdamse groepen de ruimte te geven in het stadsarchief. Spot On spreekt haar om te praten over het belang van dit project.

“Mensen kennen het ‘Indo-verhaal’, maar dat is niet mijn verhaal”, theatermaker Dewi over de onzichtbaarheid van Javanen

Theatermaker Dewi Kasmo (35) vertelt in haar nieuwe voorstelling ‘LUSU Duizend Dagen’ de ongehoorde verhalen van Javaanse-Surinamers in Nederland. Haar eigen familiegeschiedenis inspireerde haar om dit te doen. “Dat mensen er niets van weten, doet pijn.”

Mahi Khalesi: “Mijn ex-vriend had tijdens onze relatie stiekem een vrouw en kind”

Mahi Khalesi had al drie jaar een relatie met haar ex toen ze erachter kwam dat hij stiekem een vrouw en kind had. Bij Spot On vertelt ze hoe ze erachter kwam en wat de impact ervan was op haar leven.

Sterre Tapilatu: “Het geloof is mijn reddingsboei geweest”

Sterre Tapilatu herken je vast wel van haar deelname aan Holland's Got Talent met de toenmalige meidengroep TP4Y. Ze veranderde van een normaal vijftienjarig meisje uit Groningen naar een bekende Nederlander. Maar hoe heeft ze deze periode eigenlijk écht ervaren?

Malika Saymak over emigreren naar Turkije: “Zolang mijn man voetbalt, heb ik geen keus”

Malika Saymak is samen met haar gezin geëmigreerd naar Turkije. En dat is niet altijd makkelijk. Ze vertelt bij Spot On over deze keuze, de kritiek die ze hierop krijgt op social media en hoe ze haar weg probeert te vinden in het leven in het buitenland.

Date tips van single mom Joann: ‘Voel je niet schuldig’

Daten als single mommy, hoe doe je dat? Joann (25) is onlangs moeder geworden van haar eerste kindje en merkt dat ze nu anders kijkt naar het vinden van de juiste romantische partner dan voorheen. Ze vertelt aan Spot On welke vijf dingen ze nu belangrijk vindt.

“Ik kan alles doen, behalve haar vader zijn”, Dina Ghabri over alleenstaande moeder zijn

Dina Ghabri vertelt bij Spot On hoe het is om alleenstaande moeder te zijn. Ze vertelt hoe het is om haar dochtertje Noor zonder vader te moeten opvoeden en hoe dat soms pijnlijke momenten uit haar eigen jeugd naar boven haalt.

Makeup of breakup: dit is wanneer het tijd is om het uit te maken

Heb je het gevoel dat je relatie niet lekker loopt en lijkt alle moeite vanuit jou te komen? Hoe k*t het ook is: misschien wordt het dan toch tijd om je lief te laten gaan. Vijf vrouwen vertellen over het moment waarop zij wisten dat het tijd was om het uit te maken.

Robin Romeysa over haar leven in de jeugdgevangenis: “Ik had geen besef meer van de buitenwereld”

Robin Romeysa kwam als dertienjarige in de jeugdgevangenis terecht en werd na twee jaar overgeplaatst naar een jeugdinstelling. Op haar achttiende kwam ze vrij en was het voor haar een uitdaging om haar draai te vinden in ‘de echte wereld’.

5x zo hebben jullie je partner ontmoet

Hoe ontmoet je jouw ware liefde in dit online swipe tijdperk? Wij vroegen jullie waar jullie je partner hebben ontmoet. Lees en get inspired!

5x dit wist je nog niet over Keti Koti

Op 1 juli 1863 werd de slavernij afgeschaft in Suriname en het Caribisch gebied. Op deze dag wordt jaarlijks Keti Koti gevierd. Maar weet je ook waarom? Hier zijn vijf dingen die jij misschien nog niet wist over Keti Koti.

Dilara over haar toxic vriendschap: “Ze was heel goed in manipuleren”

Dilara zat jarenlang in een toxic vriendschap. Zo liet zij Dilara vaak onzeker voelen en kreeg zij hierdoor minder zelfvertrouwen. Bij Spot On vertelt ze wat de impact is geweest van deze ongezonde vriendschap.

‘Hij stal 5000 euro van mij’ dit zijn jullie meest heftige break-ups

Geghost worden na een jarenlange relatie of een boyfriend die stiekem van je steelt. We vroegen op Instagram naar jullie ergste break-up ooit en dit zijn de vijf meest heftige antwoorden. Zet je schrap.

Rachida en Najima Kharbouch: “Ze onderschatten ons vaak door onze hijab’’

De zussen Rachida en Najima Kharbouch, bekend van het online platform Healthy Sisters, zijn twee succesvolle ondernemers en sinds kort oprichtsters van hun eigen glossy. Bij Spot On vertellen zij hoe het is om onderschat te worden vanwege het dragen van een hijab.

Sevcan Koçer (22) in coma door een oorontsteking: “Mijn moeder kon niet nog een dochter verliezen”

Sevcan, ook wel bekend van De Brugklas, kreeg een ernstige oorontsteking door haar afweerstoornis. Doordat de pijn aanhield moest zij noodgedwongen in coma worden gebracht, met de kans dat zij dit misschien niet zou overleven.

Anne Top (34) verloor vrienden door anorexia: “Ik woog toen achtendertig kilo”

Anne ging jarenlang gebukt onder anorexia. Deze zware strijd zorgde ervoor dat zij haar vrienden verloor. Bij Spot On vertelt ze wat de impact is geweest van deze stoornis op haar leven en hoe zij deze strijd heeft overwonnen.

Rowena over het verlies van haar schoonmoeder: “Ik zal nooit meer deze liefde voelen”

Rowena Elshot verloor haar schoonmoeder en belandde hierdoor in een depressie. Pas nadat ze een lifecoach had ontmoet besefte ze dat ze nooit écht heeft kunnen rouwen. Bij Spot On vertelt ze over het rouwproces en de impact die het had op haar liefdesrelatie.

“Ik bloedde bijna dood”, Anil over hoe PCOS haar leven veranderde

Anil Lopes heeft sinds haar tienerjaren last van zware menstruatieklachten. Pas na dertien jaar werd het duidelijk dat zij PCOS (polycysteus-ovariumsyndroom) heeft, een hormonale afwijking waarbij je minder vaak of geen eisprong hebt.

De beste adviezen van jullie moeders: “Je bent mooi zoals je bent’’

Het is bijna Moederdag, dus tijd om je mam in het zonnetje te zetten. Om te laten zien dat we ook wel eens kunnen luisteren naar onze moeders, vroegen we jullie welk advies jullie het meest is bijgebleven. Hier een paar leuke mom-advices op een rij.

“Door mijn scheiding had ik het gevoel dat ik had gefaald” Nurdan Atasever trouwde op jonge leeftijd

Als jong meisje uit een gebroken familie verlangde Nurdan al op jonge leeftijd naar een eigen gezin. Ze trouwde op haar eenentwintigste, maar het huwelijk was niet wat ze ervan verwacht had. “Ik wilde niet net als mijn moeder zijn.”

5x de meest gênante gewoontes volgens jullie

Altijd te laat komen, appjes negeren of het vergeten van verjaardagen. Het zijn gewoontes waar we ons stiekem voor schamen en moeilijk af te leren zijn. But don’t worry, you're not alone sis. Dit zijn een paar gênante gewoontes die jullie met ons deelden.

Biculturele vrouwen hebben er meer kans op: 5x wat je nog niet wist over PTSS

Een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is vaak het gevolg van een traumatische ervaring, bijvoorbeeld huiselijk geweld. Maar wist je dat niet iedereen deze stoornis ontwikkelt na zo’n heftige ervaring? We zetten hieronder nog een paar verrassende feiten voor jou op een rij.