Suikerfeest recept: witte chocolade bonbons
- 2 minuten leestijd
Het einde van de Foodweken is in zicht en dat betekent ook dat de ramadan maand bijna voorbij is. Tijd voor een feestelijk (en zoet!) recept
Schitterend, lekker en toch zó makkelijk om te maken. Met deze bonbons van Fatima van foodblog Kookhoekje van Xfaatje maak je sowieso indruk op je vrienden en familie.
INGREDIËNTEN (10 stuks)
Voor de bonbons
- 300 gr. gesmolten witte chocolade
- 1 etl. zonnebloemolie
- Oreo koekjes
- fondant
- poedersuiker
Extra
- siliconen cupcake bakvorm
- spatel
- deegroller
- uitsteker na keuze


Bereidingswijze
- Vul een steelpan met een laag water en plaats een kom van aluminium bovenop de steelpan.
- Schep de chocolade in de kom en giet de zonnebloemolie er ook bij. Roer de chocolade goed door met de spatel tot je ziet dat de chocolade volledig is gesmolten.
- Wanneer de chocolade is gesmolten kun je voor jezelf bepalen of je genoeg chocolade hebt en of je er nog meer chocolade aan toe wilt voegen.
- Wanneer de chocolade is gesmolten, verwijder je de kom van de steelpan.
- Pak de siliconen cupcake bakvorm erbij en plaats deze bovenop een snijplank, zodat je de bakvorm makkelijk naar de koelkast kunt verplaatsen.
- Verdeel ongeveer anderhalve eetlepel van de gesmolten chocolade op de bodem van elke vorm.
- Plaats een Oreo in het midden van de gesmolten chocolade en druk deze ietsjes aan.
- Verdeel weer anderhalve eetlepel van de gesmolten chocolade bovenop de Oreo en strijk deze ietsjes glad met de lepel.
Bron: Kookhoekje van Xfaatje