LogoFonds

Aanmeldingen voor team up 3 van start 2023

Publieke omroepen zoeken nieuwe generatie scenarioschrijvers

Ben jij in staat een publiek te verrassen, te ontroeren of aan het denken zetten door nieuwe perspectieven of inzichten? Het NPO-fonds is in samenwerking met Scriptbank op zoek naar een nieuwe generatie scenarioschrijvers! Je kunt je nu aanmelden voor Team up 3.

Deze nieuwe scenarioschrijvers maken kennis met de Nederlandse publieke omroepen op woensdag 21 juni. In een gesprek tussen de dramaredacties en schrijvers ontstaat een idee waar als schrijver op je plek zou kunnen zitten bij de publieke omroep. Is er een klik, dan kunnen omroepen gebruikmaken van de verschillende regelingen van het NPO-fonds. Zo maakt de Team up- scenarioregeling het aantrekkelijk om nieuwe schrijvers mee te laten draaien in bestaande teams. 

Na eerdere Team up edities vonden schrijvers hun weg naar de Zapp serie Broodje Aap van KRO-NCRV en naar de writersroom van Tentje Plof, een kinderserie die hoofdschrijver Tijs van Marle met de EO ontwikkelt. Daarnaast zijn verschillende schrijvers met de omroepen in gesprek over de ontwikkeling van eigen plannen. 

Voor wie is Team up?

Team up scenarioschrijvers hebben een eigen stem, een originele pen en zijn altijd op zoek naar nieuwe inzichten en perspectieven. Deze schrijftalenten hebben al stappen gezet om zich te ontwikkelen als scenarioschrijver, maar zijn nog niet doorgebroken. Ze hoeven geen filmopleiding te hebben. Graag nodigen we nieuwe schrijftalenten met verschillende achtergronden, opleidingen of schrijfervaring uit zich aan te melden. 

Aanmelden

Nieuwe scenarioschrijvers melden zich t/m maandag 5 juni, 12.00 aan via Scriptbank. Stuur je CV en toelichting in en laat met een proefscène zien wat je in huis hebt. Uit de aanmeldingen kiezen de omroepen met welke scenarioschrijvers ze willen kennismaken. 

Vragen?
Raadpleeg de FAQ voor vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons een mail.(mailto:info@scriptbank.nl

Voor vragen over de talentregelingen van het NPO-fonds kun je contact opnemen met Talentsecretaris Yassin Karmoudi.(mailto:Yassin.Karmoudi@npo.nl)

(Beeld: De droom van de jeugd, vanaf woensdag 7 juni bij KRO-NCRV op NPO 1, foto Mark van Aller)

Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid