LogoFonds

IDFAcademy & NPO-fonds Workshop 2020

De workshop is begonnen!

Met trots presenteert IDFA de tutors en deelnemers van de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop, die tot november 2020 zal duren.

De IDFAcademy & NPO-fonds Workshop is in juli van start gegaan en wordt begeleid door documentaire-filmmakers Catherine van Campen en Walter Stokman. Deze gerenommeerde regisseurs nemen zes opkomende Nederlandse filmtalenten onder hun vleugels. Tijdens de workshop zullen zij hun filmplannen en documentaire-projecten verder uitwerken. Deze projecten worden tijdens het festival in november gepresenteerd aan de Nederlandse publieke omroepen. Een onafhankelijke jury besluit welk project de Karen de Bok Talent Prijs t.w.v. €25.000,- zal krijgen van het NPO-fonds om het project verder te ontwikkelen.

Deelnemers De deelnemers dit jaar zijn: Bibi Fadlalla, Leen Michiels, Alex Pitstra, Festus Toll, Anne Vaandrager en Huibert van Wijk. Bibi Fadlalla en Festus Toll namen ook in 2017 deel aan het programma. Fadlalla met Kendis, dat onderdeel uitmaakte van de Kids & Docs competitie en Toll met We Will Maintain, een film die vertoond werd in de IDFA Studenten competitie.

De workshop was open voor verschillende formats en lengtes. Sommige van de filmmakers zijn toegelaten op basis van hun idee voor een korte documentaire. Binnen de workshop hebben de makers alle vrijheid om hun plannen nog te wijzigen als dat past bij hun creatieve proces en visie als maker.

Tutors Catherine van Campen is een onafhankelijke documentaire-filmmaker woonachtig in Amsterdam. Haar documentaires, waaronder Eternal Mash (2007), Flying Anne (2009), Garage 2.0 (2015), en Zaatari Djinn (2016) zijn wereldwijd vertoond en in de prijzen gevallen. (MoMA, Berlinale, Hot Docs, Visions du Réel, IDFA).
Walter Stokman is een documentaire-filmmaker die onder meer Ash, World Wide Suicide (Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire), Based on a True Story (Berlinale, IDFA, Tribeca, 2004), The West Lusaka Man (IDFA, 2006) en Scena del crimine (Venice Film Festival, 2010).De IDFAcademy & NPO-fonds workshop maakt deel uit van IDFA’s talentenprogramma dat gesteund wordt door het NPO-fonds, Creative Europe - MEDIA Programme of the European Union, Dioraphte en Vevam.

 

groepsfoto_idfacademy_2020_naast_elkaar.png

Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid