LogoFonds

Inschrijving IDFAcademy & NPO-fonds Workshop geopend

Tijdens de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop ontwikkelen zes jonge Nederlandstalige talenten een documentaireplan in tekst en beeld. De inschrijving is nu geopend.
Programma

Tijdens de workshop worden de deelnemers inhoudelijk begeleid bij het verwerken van de research, het structureren van het idee en het schrijven van een filmplan dat kan resulteren in een documentaire van 50/55 minuten, een documentaire van 25 minuten of een webdocumentaire. Behalve het gezamenlijk doorspreken van de plannen worden er verschillende gastlessen georganiseerd ter inspiratie door regisseurs en professionals uit andere disciplines. Deelnemers komen gemiddeld 1 keer per week bij elkaar en kunnen uitgaan van ongeveer 2/3 dagen werk per week. Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een producent en ontvangt €5.000 om een teaser te ontwikkelen. Tijdens IDFA worden de plannen en teasers gepresenteerd aan de Nederlandse publieke omroepen. Op deze bijeenkomst ontvangt de winnende film van het NPO-fonds de Karen de Bok Talent Prijs, een ontwikkelingsbijdrage van max. €25.000.

Profiel

De workshop is bedoeld voor beginnende makers, die ten minste één (korte) documentaire op hun naam hebben staan waaruit talent en ambitie blijkt en die is vertoond op televisie of een ander toonaangevend platform (festival, bioscoop, digitaal platform etc.). Makers kunnen niet in vaste dienst zijn bij een Nederlandse publieke omroep.

De voertaal van de workshop is Nederlands: makers dienen de Nederlandse taal in woord en geschrift te beheersen. Elke deelnemer wordt in het traject gekoppeld aan een producent. Alle deelnemers dienen goed voorbereid en bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Data & aanmelden

De IDFAcademy & NPO-fonds Workshop vindt plaats van eind augustus tot eind november 2019 in Amsterdam. De eerste kennismaking vindt plaats in de eerste week van juli.

Deadline voor aanmelden is 12 april 2019. Selectiegesprekken vinden in mei/juni plaats. In het aanmeldingsformulier wordt onder andere gevraagd naar een uitgebreide motivatie, cv, link naar eerder werk, een omschrijving van de gedane research en het filmplan.

Deelname aan de workshop kost €500,-.

Meld je hier aan. 

Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid