LogoFonds

Martin Koolhoven maakt de zes talenten voor eerste mid-length genrefilms bekend

VPRO, NPO en NPO-fonds trappen nieuw mid-length talentontwikkelingstraject af.
David-Jan Bronsgeest, Loïs Dols de Jong, Gonzalo Fernandez, Didier Konings, Mila van der Linden en Michael Middelkoop gaan vanaf 2022 van start met hun horror, thriller, gangster- en rampenfilms binnen de serie ‘Koolhoven presenteert’.
De talenten maken daarmee gebruik van het nieuwe mid-length talentontwikkelingstraject van NPO, NPO-fonds en de publieke omroepen.

Mid-length

De mid-length regeling is een tweejaarlijks traject waarin een serie van zes films van 50 minuten wordt gerealiseerd. Alle films worden uitgezonden op NPO3. Voor deze eerste editie sloegen VPRO en Martin Koolhoven de handen ineen om de toptalenten te vinden die de Nederlandse genrefilm op de kaart gaan zetten. De zes deelnemers zijn geselecteerd uit een longlist van 80 talenten die Martin Koolhoven opstelde met input van de Nederlandse televisie- en filmsector.

De regeling is opgezet omdat een mid-length traject belangrijk is voor de ontwikkeling van nieuwe regisseurs. Daarnaast is het een aanvulling op de andere talentregelingen voor drama die gericht zijn op short form en de ontwikkeling van scenariotalent.

Koolhoven maakte de deelnemers vandaag bekend op het Nederlands Film Festival, tijdens de NFF Prof Special: NPO-fonds, kansen voor talent.  Op deze ochtend presenteerde het fonds haar nieuwe talentregelingen, en vertelden de eerste deelnemers van de Webserieregeling, Team up – scenario en 3LAB Korte Films over hun ervaringen en hun werk.
 

De talenten

David-Jan Bronsgeest - Body-horror: BINARY
Een Bulgaarse trans vrouw komt naar Nederland om de laatste stap te zetten in haar transitie. Haar innerlijke demonen gaan de strijd met haar aan.

Loïs Dols de Jong RampenfilmNL-ALERT
Wanneer een NL-Alert aangeeft dat mensen 30 minuten de tijd hebben om een schuilplaats te zoeken voor een kernramp, probeert de zestienjarige Leah thuis te komen om haar jongere zusje, op wie ze eigenlijk had moeten passen, te redden.

Gonzalo Fernandez - Psychedelische horror: DE WITTE SCHULD
Een jong, gemixt echtpaar met relatieproblemen besluit naar de Belgische Ardennen te vertrekken voor een occulte healing-retraite waar ‘schuldgevoel’ centraal staat. De sessies van de charismatische healing-tweeling blijken minder onschuldig dan gedacht.

Didier Konings Historische spook-thriller: WITTE WIEVEN
In de vroege middeleeuwen teisteren mist-spoken een christelijke commune in Drenthe. Een jonge non krijgt twijfels over haar eigen geloof als ze de witte wieven met haar eigen ogen ziet – en zo een andere waarheid onder ogen komt.

Mila van der Linden - Dystopische gangsterfilm: MEMORY DEALERS
Een groep vrouwen (waaronder ook zich als vrouw identificerende personen) verzet zich tegen de heersende, totalitaire regering die de expressie van emoties verbiedt. Ze beginnen een illegale handel in het oproepen van herinneringen.

Michael Middelkoop Thriller: TRAUMA PORN CLUB
In een alternatieve versie van onze realiteit kun je een trauma bestellen om jezelf interessanter te maken. Een jonge, worstelende schrijfster raakt verslaafd aan de ervaringen en de status die haar nieuwverworven slachtofferschap brengt.


Talentregelingen NPO-fonds algemeen: Hanneke Bouwsema – hanneke.bouwsema@npo.nl
Mid-length regeling VPRO: Martien Vlietman - m.vlietman@vpro.nl
Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid