LogoFonds

Oorzaken Podcast Academy

Hou jij van verhalen vertellen en wil je leren hoe je dat doet in podcasts? Meld je dan nu aan voor de Oorzaken Podcast Academy, hét opleidingstraject van Oorzaken en het NPO-fonds voor beginnende podcastmakers.

Bij de Oorzaken Podcast Academy leer je niet alleen alles over interviewtechniek, montage, sound-design en storytelling, maar word je ook wegwijs gemaakt in de mediawereld. Naast creatieve en technische tools, leer je ook hoe je jouw podcast financiert en onder de aandacht brengt van een groot publiek.
Deelname aan de workshops is gratis, maar vraagt wel een grote tijdsinvestering.

Wat is de Podcast Academy?
In de Oorzaken Podcast Academy gaan vijf fictie- en vijf documentairemakers aan de slag. De deelnemers volgen tweewekelijks een workshop van ervaren radio- en podcastmakers. Zij leren de deelnemers alle tips en tricks van het vak en geven opdrachten mee waar thuis aan gewerkt moet worden. Van april tot juli 2020 vinden de workshops plaats. Begin juli presenteren de deelnemers hun eindopdracht aan hoofd- en eindredacteuren van de publieke omroep. 

Voor wie?
De Academy is voor makers met frisse ideeën, vertelperspectieven en stemmen die niet kunnen wachten om de Nederlandse podcast wereld op zijn kop te zetten. Ervaring met het maken van podcasts en/of audioverhalen is niet nodig, maar wél met het vertellen van verhalen (bijvoorbeeld in schrift, spoken word of film).

Interesse?
Ga naar oorzaken.org/podcast-academy schrijf je motivatiebrief en meld je aan!
Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid