LogoFonds

Oorzaken Podcast Academy 2021

Hou jij van verhalen vertellen en wil je leren hoe je dat doet in podcasts? Meld je aan voor de Oorzaken Podcast Academy 2021! Deadline: 4 april 2021 18.00 uur.

Hou jij van verhalen vertellen en wil je leren hoe je dat doet in podcasts? Meld je aan voor de Oorzaken Podcast Academy 2021! Deadline: 4 april 2021 18.00 uur.

VOOR WIE

De Oorzaken Podcast Academy is voor makers met frisse ideeën, vertelperspectieven en stemmen die niet kunnen wachten om de Nederlandse podcast wereld op zijn kop te zetten. Ervaring met het maken van podcasts en/of audioverhalen is niet nodig, maar wél met het vertellen van verhalen. Bijvoorbeeld in schrift, spoken word, theater of film.

WAT

De Oorzaken Podcast Academy is een opleidingstraject voor beginnende makers, georganiseerd door Oorzaken en het NPO-fonds. Zes fictie- en zes documentairemakers volgen van april tot juli 2021 workshops van ervaren radio- en podcastmakers. Daarin leren ze niet alleen alles over interviewtechniek, regie, montage, sound-design en storytelling, maar raken ze ook wegwijs in de mediawereld. Verder krijgen ze inzicht in hoe je een podcast financiert en onder de aandacht brengt van een groot publiek. Last but not least: bij de Oorzaken Podcast Academy bouwen deelnemers een netwerk op waar ze de rest van hun podcast-carrière wat aan hebben.

PROGRAMMA

De Oorzaken Podcast Academy bestaat uit een intensief, maar inspirerend programma. Wekelijks vindt er een workshop plaats. Tussen de workshops werk je aan een huiswerkopdracht,  die tijdens de workshop van feedback wordt voorzien. Ook werk je tijdens de workshop-periode aan een eindopdracht.

Wanneer je geselecteerd bent voor deelname, ben je verplicht om elke workshop aanwezig te zijn. Check daarom de data van de workshops goed!

De workshops vinden plaats op de volgende dagen:

  • 13 mei 2021 
  • 14 mei 2021
  • 21 mei 2021
  • 28 mei 2021
  • 4 juni 2021
  • 11 juni 2021
  • 2 juli 2021

KOSTEN

Deelname aan de workshops is gratis, maar vraagt wel een grote tijdsinvestering. Reken op twee dagen per week in de workshop-periode en een week in de zomer voor het maken van je eindproject, dat in september 2021 feestelijk gepresenteerd zal worden aan eindredacteuren van omroepen en podcastproducenten. Daarnaast heb je een opnameapparaat nodig en een laptop om mee te monteren. Wij raadden de aanschaf van een Zoom aan.

SELECTIE

Deelnemers worden geselecteerd op basis van hun motivatiebrief én een gesprek. Op 14 en 15 april 2021 vinden deze gesprekken plaats. Houd deze dagen dus alvast vrij. Op 7 april hoor je of je uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek. Deze vinden plaats via een videocall.

MEEDOEN

Schrijf uiterlijk 4 april 18.00 uur in een motivatiebrief van maximaal 600 woorden waarom je mee wilt doen, welke richting je kiest en waarom (fictie of documentaire) en verwerk daar ook de volgende elementen in:

  • Een (Nederlands of internationaal) audioverhaal dat jou inspireert en waarom;
  • Een link naar een voorbeeld van je eigen werk (dit hoeft geen audio te zijn, maar kan ook een geschreven verhaal zijn, een video of een spoken word performance).

In een tweede document schrijf je:

  • Drie ideeën voor een audioverhaal van 12 minuten. Hiermee willen we jou leren kennen als maker – wat vindt jij belangrijk, wat zijn de thema’s waar jij je mee bezig houdt?

MEER WETEN?

Check: https://oorzaken.org/podcast-academy/
of mail op info@oorzaken.org

Podcast Academy wordt georganiseerd door Oorzaken, met steun van

Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid