LogoFonds

Oorzaken Podcast Academy 2022

Meld je voor 7 maart aan voor dit opleidingstraject voor beginnende audiomakers!

De Oorzaken Podcast Academy is een opleidingstraject voor 12 beginnende audiomakers die in twee maanden wekelijks een workshop krijgen van ervaren radio- en podcastmakers. Daarin leren ze niet alleen alles over interviewtechniek, regie, montage, sound-design en storytelling, maar raken ze ook wegwijs in de mediawereld.

Oorzaken IV is een speciale editie gericht op verhalende non-fictie, met workshops van o.a. Mirke Kist, Siona Houthuys en Nele Eeckhout van AudioCollectief SCHIK over verhalend interviewen en het schrijven van voice-overs, Lander Kennis & Raf Njotea van de podcast Ouder over verhaalstructuur, Laura Stek over de kracht van scènes, Katharina Smets over monteren, Jair Stein over het verschil tussen anekdote en verhaal en Soraya Pol over researchen. 

Tussen de workshops werk je aan verschillende huiswerkopdrachten en je werkt toe naar het maken van een korte documentaire onder begeleiding van Randy Vermeulen (eindredacteur van o.a. de podcasts Bob en Waarom). In september 2022 worden jij en je eindopdracht feestelijk gepresenteerd aan eindredacteuren van omroepen en kranten, aan producenten en fondsen. 

De Oorzaken Podcast Academy is een samenwerking van Oorzaken en het NPO-fonds.

Ben of ken jij iemand die verhalende podcasts wil leren maken? Stuur deze oproep dan door en/of schrijf je in via: www.oorzaken.org/podcast-academy/
De deadline voor je aanmelding is maandag 7 maart 10.00.

Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid