LogoFonds

Persbericht - opnamen De droom van de jeugd gestart

Droomcast start met opnamen nieuwe KRO-NCRV dramaserie De droom van de jeugd.

Persbericht KRO-NCRV, 16 augustus 2021

Vandaag zijn KRO-NCRV en producent Topkapi Films begonnen met de opnamen van het negendelige familiekroniek De droom van de jeugd. Over een tijdsbestek van 50 jaar worden de familieverhoudingen van de van oorsprong katholieke familie Wander blootgelegd. De verhouding tussen de vier kinderen komt op scherp te staan als iedere generatie hun vrijheid en identiteit moet bevechten. De hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a. Hanna van Vliet, Tamar van den Dop, Annet Malherbe, Mark Rietman, Jacob Derwig, Peter Paul Muller en Gijs Naber. De dramaserie is in het najaar van 2022 te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Nederlandse generaties in strijd met vrijheden
In De droom van de jeugd staat de onlosmakelijke bloedband van de personages centraal. De familieverhoudingen komen gedurende het verhaal steeds meer op scherp te staan. Iedere generatie kent zijn eigen obstakels en uitdagingen waarvoor gevochten en gestreden wordt. Is het een strijd van toen? Of idealen en vrijheden waarvoor we nog steeds vechten? Met De droom van de jeugd wil KRO-NCRV context geven aan de tijd waarin we nu leven. De serie beslaat bijna 50 jaar, van de jaren ’60 tot aan het begin van de 21e eeuw. Het unieke van deze dramaserie van KRO-NCRV zit in dat weidse tijdsbestek, dat verbeeldt hoe een typisch Nederlandse generatie zijn eigen vrijheden bevecht.

Cast en regie
De familie Wander bestaat uit zes gezinsleden. Vader Kick (Mark Rietman), moeder Rosalie (Annet Malherbe) de oudste dochter Carla (Tamar van den Dop en Hanna van Vliet), de oudste zoon Max (Peter Paul Muller en Ko Zandvliet), dochter Suus (Maria Kraakman en Laura Bakker) en zoon Frans (Gijs Naber en Joes Brauers). Andere rollen worden gespeeld door Jacob Derwig, Gustav Borreman, Nizar El Manouzi, Chris Peters, Ghislaine Pierie, Jaimy Grant en Alidtcha Binazon. Een mix van bekend en onbekend talent zorgt voor een diverse en inclusieve cast.

De regie van De droom van de jeugd is in handen van Bram Schouw en Simone van Dusseldorp. De droom van de Jeugd wordt geproduceerd door Topkapi Films (Another Round, Mijn vader is een vliegtuig en de documentaireserie Cannabis). De droom van de jeugd is in coproductie met KRO-NCRV en tot stand gekomen met het NPO-fonds.

Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid