LogoFonds

Podcast tips van commissielid Marion Oskamp

Marion Oskamp: "Podcastseries zijn 'booming' en dat zie je terug in het aantal aanvragen bij het NPO-fonds, echt super om te merken hoe enthousiast makers zijn over de podcast. Ik vind het interessant om te zien hoe naast old-school radio langzaam maar zeker een heel nieuw audiolandschap ontstaat van podcasts en dat (jongere) luisteraars die weten te vinden."

Luistertips voor de zomer

1. El Tarangu

De nieuwste podcastserie van AudioCollectief SCHIK, de makers van de serie Bob
El Tarangu is een zesdelige podcast reeks waarin AudioCollectief SCHIK op zoek gaat naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen. Langs Noord-Spaanse bergflanken en Vlaamse wielercafés komen ze terecht in een wereld van oude helden, onbetrouwbare bronnen en gestoorde geesten. Ze komen steeds dichter bij de waarheid, tot ze botsen op leugens uit hun eigen verleden...

versie_nieuwsbericht_zomertips.png

2. The Deca Tapes

Een spannende Engelstalige podcast in 8 delen van Lex Noteboom. Tien mensen met ieder een eigen taak, worden opgesloten in een ruimte. Waarom? Wie zijn zij en wat zijn de Deca Tapes? Een dystopische thriller die doet denken aan de Netflix-serie Black Mirror.

Lex Noteboom zegde zijn baan op om zich helemaal te kunnen wijden aan het maken van deze serie.

3. De Blankenberge Tapes

Hierin komen twee moordzaken en één prille liefde samen tot een lugubere ontknoping aan de Belgische kust. Rechercheurs en directe betrokkenen vertellen in drie afleveringen hun kant van het verhaal.

Tip: als je de serie hebt beluisterd is het de moeite waard om het interview met makers Hofland en Van Hulst te lezen! Hoe zijn zij te werk gegaan?

Podcast tips van commissielid Marion Oskamp.png

4. De Brand in het Landhuis

Voor de mensen die de serie nog niet hebben beluisterd... Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis om het leven. De excentrieke Vughtenaar bezat zo'n 700 hectare land, een kunstcollectie van ruim 500 schilderijen en een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld. Waar is zijn geld gebleven? Wat is er gebeurd met zijn schilderijencollectie? En waarom is er op deze vragen nooit antwoord gekomen?

Marion Oskamp werkte als redacteur en eindredacteur bij verschillende publieke omroepen, waaronder VPRO, IKON en NTR. Zij organiseert de NTR Podcastprijs voor jong talent en begeleidt als NTR Podcastdokter beginnende podcastmakers. Het afgelopen jaar maakte ze met Simon Heijmans de podcast De Brand in het Landhuis.

Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid