LogoFonds

Talentontwikkeling vanaf 2021

Update talenttrajecten vanaf volgend jaar
Het afgelopen jaar heeft het NPO-fonds gesprekken gevoerd over talentontwikkeling voor drama en documentaire met ruim tachtig vertegenwoordigers uit de sector. Deze gesprekspartners varieerden van jonge en mid career makers tot ervaren coaches, van producenten tot eindredacteuren en omroepdramaturgen, van vertegenwoordigers van de NPO tot opleiders en andere betrokkenen bij talentontwikkeling.
Toekomst

Naar aanleiding van de bevindingen worden trajecten en regelingen herzien en wordt nagedacht over nieuwe mogelijkheden van talentontwikkeling bij de publieke omroep. Op dit moment kunnen we concreet melden dat KORT! en De Straat met ingang van 2021 niet meer zullen plaatsvinden. Er kan dus ook niet meer worden ingediend voor deze trajecten. Voor De Oversteek geldt dit vanaf 2022. De budgetten voor talentontwikkeling bij het fonds zijn geoormerkt en blijven te allen tijde gehandhaafd.

Per 2021 zijn er nieuwe regelingen voor talentontwikkeling bij het NPO-fonds, naar verwachting zal daar in het vroege voorjaar voor het eerst voor kunnen worden aangevraagd. Op dit moment wordt door het NPO-fonds hard gewerkt – in samenspraak met NPO en publieke omroepen - aan de uitwerking van deze regelingen. We streven ernaar om eind november de nieuwe regelingen te communiceren, inclusief de eerste deadlines voor indiening.

Hou de berichtgeving via vakverenigingen, omroepen en onze website in de gaten.

Bij vragen zijn wij te bereiken op npofonds@npo.nl

De Filmkrant plaatste op 23 september 2020 een artikel over onze nieuwe talentplannen. De Filmkrant
Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid