LogoFonds

Uit-tip: Talkshow Hitte 25 augustus

25 augustus 20:00-21:00 Tolhuistuin, Amsterdam

Talkshow Hitte

Had je het warm tijdens de langste hittegolf ooit gemeten afgelopen zomer? Het kan nog veel erger. Filmmaker Martijn Winkler geeft ons een voorproefje in zijn nieuwste serie: klimaat-thriller ‘HITTE’. Tijdens de hittegolfweek van augustus 2020 vonden verspreid over Amsterdam Noord de opnames plaats.

Samen met acteurs Luca Hillestelle en Anouar Ennali, regisseur Martijn Winkler, producent Mandy Lim, klimaatwetenschapper Dim Coumou en hitte-expert Madeleen Helmer (Klimaatverbond) gaan we in gesprek over de serie. We bespreken aan de hand van videofragmenten uit de serie hoe de stad Amsterdam zich voorbereid op een veranderend klimaat.

De twaalfdelige serie Hitte gaat over een jonge vriendengroep die te maken heeft met een allesverzengende hittegolf. De serie volgt Anouk (21) en Samir (23) die de wereld om hen heen - de stadswijk waar ze hun hele leven al wonen en die ze zo goed kennen – zien veranderen in een plek van dodelijk gevaar. Een spannend en meeslepend drama die de klimaat-apocalyps recht in de ogen kijkt. Een serie van hoop over hoe de mens beter kan zijn dan de mensheid.

Martijn Winkler ontving eerder de Rose d’Or voor zijn serie #tagged, de meest prestigieuze erkenning binnen het genre wereldwijd. De serie wordt uitgezonden op NPO3 in samenwerking met EO.

Presentatie is in handen van Bahram Sadeghi.

Klik hier om de serie te bekijken
Meer info en tickets voor de talkshow: via Tolhuistuin

Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid