LogoFonds

Webseries Lab in volle gang

Zes teams van nieuwe makers zitten nu – na de eerste toekenningen binnen de regeling webserie – scenario - midden in een workshoptraject vol inspiratie en tips om hun scenario’s uit te kunnen werken en zich voor te bereiden op het schrijven van een productieaanvraag.

We vroegen Desta Jong naar haar ervaringen tot nu toe. “Als deelnemer aan het webseries lab werd ik eigenlijk vanaf dag één geïnspireerd door de talenten en passies van zowel de andere deelnemers als de workshopgevers. Als co-scenarist en comedian hebben mijn partner in crime (Minem Sezgin, tevens bedenker) en ik de tijd en ruimte om onze webserie Tide (wat draait om een Turkse expat in Utrecht die struggled voor haar verblijfsstatus terwijl ze een carrière als comédienne ambieert) de juiste boost te geven. Tot nu toe ervaren we het als een proces waarbij wij de mogelijkheid krijgen om te werken met beginnend maar ook ontwikkeld talent en die combinatie maakt het juist zo interessant".

 

Webseries Lab

Het workshoptraject, dat bestaat uit drie sessies van elk twee dagen, wordt geleid door Esther van Driesum, Martijn Winkler en Stien Meesters. De eerste twee sessies zitten er inmiddels op. De eerste had als thema het hart van je verhaal, en bestond o.a. uit gesprekken met vier internationale makers van prijswinnende webseries over hun maakproces, van idee tot uiteindelijke serie.
Ook leuk om thuis nog eens te bekijken: Gente Hablando (Álvaro Carmona), Polichinelles (Armand Robin en Sandra Parra), Dreaming Whilst Black (Adjani Salmon), en M (Javier Devitt).

Sessie nummer twee was meer toegespitst op het scenario van de webseries. Over de ‘vertical series’ Content (Daley Pearson), met Content Manager Suzanne Poot over de strategie van NPO3 online, en met acteurs die zowel het script van De Communist’s Daughter (Leah Cameron) als de (voorlopige) scripts van de deelnemers van de workshop lazen.

Twee dagen vol talks van (inter)nationale webseriemakers stonden ook open voor de teams die een plan voor de regeling indienden, maar niet werden geselecteerd.


De geselecteerde teams en projecten voor de scenariofase:

Drag Me Out
team: Caatje van Leeuwen, Veerle Ackerstaff, Suzanne Lauwen, Justin Hermsen en Casper van Oort
omroep: BNNVARA
logline: Drie jonge Drag Queens op zoek naar innerlijke vrijheid schrijven zich in voor de eerste Nederlandse Dragrace voor tieners waarin ze de strijd aangaan met elkaar in een maatschappij die minder tolerant is dan ze hadden verwacht.

En nu ben ik verliefd
team: Alkan Çöklü, Perla Vita Beerens, Andre Dongelmans en Bodil Matheeuwsen
omroep: NTR
logline: Over zes diverse personen die ieder op hun eigen manier ontdekken wat verliefdheid voor hun betekent.

Kamp Korpus

team: Wesley Mulder, Milou Rohde en Zino Bakker
omroep: NTR
logline: Tijdens een opkomende hittegolf strijden enthousiaste animatie trainees voor een plekje in het officiële animatieteam, maar al snel blijkt hun zelfbeeld het grootste obstakel te zijn.

Katwalk
team: Salma Chafouk Idrissi, Zainab Goelaman en Quintin van der Spek
omroep: AVROTROS
logline: Als een moslima wordt afgewezen voor een modellenwedstrijd wegens het dragen van een hoofddoek neemt ze het heft in eigen handen en ontketent ze een revolutie in zichzelf en in de maatschappij die groter wordt dan ze ooit had gedacht.

Modderland
team: Sven Peetoom, Marcelle Arriëns, Dobber Bolhuis, Christianna Tsigkou, Jaap Mar Diemel en Morten Brogaard
omroep: VPRO
logline: Het is 2087 en Nederland is overstroomd. Wat resteert is Modderland, een klein landje waarop een groep achterblijvers onder leiding van Joke (19) het land terug proberen te winnen van het water en de EU, die de groep probeert weg te krijgen. Modderland is een tragikomische dystopische webserie waarin een groep jonge achterblijvers in een overstroomd Nederland tracht een nieuwe beschaving op te bouwen.

Tide
team:
 Minem Sezgin, Desta Jong en Nadide Argun van Uden
omroep: NTR
logline: Tide is a comedy drama series about Damla, a young ambitious immigrant from Turkey, who struggles with her job as a copywriter for a cosmetic company in Utrecht, while longing for a career as a stand-up comic. As she hones her comedic talents on open mics for her slot at the “Comedy Night Feast", she also works on getting her residence permit for a permanent right to stay and continue building a life in the Netherlands.
Regelingen en voorwaarden NPO-fondsbudget aangepast
Herziening audio-regelingen NPO-fonds
NPO 3LAB is op zoek naar jouw beste korte documentaire plan
Terugblik op een zeer geslaagde middag met commissieleden NPO-fonds
Adviesrondes 2024
Let op: wijziging besluitdatum ronde 23 mei en 7 november 2023
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en Security
Cookiebeleid