LogoOver NPO

Bewerkte programma’s voor in de klas

Schooltv (NTR)

Veel informatieve NPO-programma’s bevatten ook educatieve elementen. Maar door de lengte en toon zijn ze niet altijd geschikt voor gebruik in de klas. Onder het label In de Klas bewerkt Schooltv sinds 2014 bekende NPO-titels voor het voortgezet onderwijs.

Nieuwsuur (NOS/NTR), 1Vandaag (AVROTROS), Andere Tijden (NTR/VPRO) en Keuringsdienst van waarde (KRO-NCRV) zijn bekende titels die regelmatig voor het voortgezet onderwijs worden bewerkt. Andere titels zijn daarbij gekomen, zoals Medialogica, #dorhout, het NOS Bevrijdingsjournaal en de EO-serie De kast, de kerk en het koninkrijk. De NTR werkt hiervoor inmiddels met zes andere publieke omroepen samen. In 2021 zijn onder de titel 'In de klas’ voor het voortgezet onderwijs 135 NPO-programma’s bewerkt. Veel van deze titels zijn verrijkt met een educatieve lesbrief.

Publieke partners

Behalve met omroepen werkt Schooltv ook samen met een groot aantal publieke partners, zoals de stichting ‘Méér muziek in de klas’, Comité 4 en 5 mei, het Nederlandse Filmfestival, Hackshield en Prodemos. Dit heeft diverse educatieve video’s en interactives opgeleverd. Het doel van deze samenwerkingen is betere maatschappelijke verankering, het delen van expertise en de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan relevante audiovisuele projecten.

Ruim 9.000 educatieve clips

De beeldbank van Schooltv bevat inmiddels ruim 9.000 educatieve clips, 6.100 afleveringen en 300 educatieve interactieve producten. Naast reguliere (tv-)programma’s als Het Klokhuis en Zapp Your Planet trekken vooral de oude Schooltv-series (o.a. Huisje boompje beestje en Koekeloere) veel gebruikers.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
VPRONieuws & Debat
Het Lubach-effect reikt ver
De avondshow met Arjen Lubach (VPRO)
Div. omroepenVerbinding & Samenleving
plan
3FM Serious Request
VPROVerbinding & Samenleving
Op zoek naar plan B als de zeespiegel stijgt
De klimaatverkenner (VPRO)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)