LogoOver NPO

Eén tegen eenzaamheid tijdens themaweek

Diverse programma's

De publieke omroep is met diverse activiteiten en speciale programmering van de omroepen nauw verbonden met de Week tegen Eenzaamheid (1e week oktober). 

Omroep MAX is één van de aanjagers van de themaweek Eén tegen Eenzaamheid en ook KRO-NCRV is partner in de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. In de Week tegen Eenzaamheid is er veel aandacht in de programmering voor dit thema. Zo heeft Brandpunt+ (KRO-NCRV) een interview met de 26-jarige Pieter over de bijzondere vriendschap met zijn buurvrouw van 74. Pieter maakte hier eerder een korte documentaire over. Dj Ruud de Wild heeft in De Wild in de middag (NPO Radio 2) een gesprek met de organisator van een speciaal festival voor oma’s. Zijn zendercollega's Gijs Staverman, Ron Kas en Wouter van der Goes (foto hieronder) maken voor Instagram en YouTube diverse video’s over de vraag wat we als samenleving kunnen doen tegen eenzaamheid.

NPO Start

NPO Start heeft voor de Week tegen Eenzaamheid een speciale pagina ingericht met tv-programma’s die te maken hebben met eenzaamheid. Vol boeiende initiatieven en verhalen.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
VPRONieuws & Debat
Het Lubach-effect reikt ver
De avondshow met Arjen Lubach (VPRO)
Div. omroepenVerbinding & Samenleving
plan
3FM Serious Request
VPROVerbinding & Samenleving
Op zoek naar plan B als de zeespiegel stijgt
De klimaatverkenner (VPRO)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)