LogoOver NPO

Grensoverschrijdend gedrag op de nationale agenda

BOOS (BNNVARA)

Op donderdag 20 januari 2022 kwam de uitzending van BOOS over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice Of Holland online. Oud-deelnemers vertelden over seksueel grensoverschrijdend gedrag van vier invloedrijke mensen bij The Voice. Naar aanleiding van de uitzending werd niet alleen de talentenjacht stilgelegd, maar startte ook het breed en langdurig maatschappelijk debat over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

De bewuste BOOS-uitzending, die inmiddels meer dan 10 miljoen views heeft, heeft grote impact gehad. Het Openbaar Ministerie besloot naar aanleiding van de uitzending en aangiften van enkele oud-deelnemers die aan het woord komen, een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

In de eerste drie maanden van 2022 maakten meer dan 4000 mensen een melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij de politie. Dat zijn 1100 mensen meer dan in 2021 in dezelfde periode. Het kabinet stelde kort na de uitzending Mariëtte Hamer in als regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.

NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)