LogoOver NPO

In actie voor meer acceptatie op school

Diverse projecten (KRO-NCRV)

Elke school moet een veilige plek zijn voor jongeren, maar helaas is dat in de praktijk nog steeds niet het geval. Jongeren worden nog altijd gediscrimineerd vanwege hun afkomst, uiterlijk of seksuele voorkeur. Uit onderzoek van jongerenorganisatie Young Impact blijkt dat ruim één op de drie leerlingen vindt dat hun school niet genoeg doet om de acceptatie van lhbti+ jongeren te verbeteren. Daarom slaat KRO-NCRV de handen ineen met Young Impact, Het Gender & Sexuality Netwerk en de maatschappelijke diensttijd (MDT), om in september 2022 duizenden jongeren in actie te brengen om zich uit te spreken voor meer acceptatie.

Stoepkrijt voor regenboogzebrapaden

Jongeren in heel Nederland vieren in september 2022 hun verschillen en maken regenboogzebrapaden bij hun school met de kleuren van de progress-vlag. Niet met verf en kwast, maar met stoepkrijt! Ook krijgen alle jongeren die meedoen aan de actie een voorbeeldbrief, die ze kunnen sturen aan de burgemeester om een echt regenboogzebrapad bij hun school aan te vragen. De aftrap van de actie vindt plaats in Breda.

Bij de actie #verschillenvieren is ook een gratis lespakket gemaakt voor docenten op middelbare- en mbo-scholen over diversiteit. Met onder andere fragmenten uit de KRO-NCRV-serie De roze supporters die laten zien hoe belangrijk het is om elkaars ‘verschillen te vieren’. Iedere klas wordt na afloop van de les uitgedaagd om samen vijf regenboogzebrapaden te stoepkrijten in de omgeving van de school.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
VPRONieuws & Debat
Het Lubach-effect reikt ver
De avondshow met Arjen Lubach (VPRO)
Div. omroepenVerbinding & Samenleving
plan
3FM Serious Request
VPROVerbinding & Samenleving
Op zoek naar plan B als de zeespiegel stijgt
De klimaatverkenner (VPRO)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)