LogoOver NPO

Meespeuren naar geheimen van Bijlmervliegramp

Rampvlucht (KRO-NCRV)

In de digitale 3D-reconstructie Rampvlucht (KRO-NCRV) speur je mee naar de verzwegen geheimen rondom de Bijlmervliegramp. Je duikt in de gebeurtenissen voor en na de ramp en gaat tussen de wrakstukken in Hangar 8 op onderzoek uit. Wat denk jij dat er gebeurd is?

Dinsdag 4 oktober 2022 was het precies dertig jaar geleden dat het Israëlische El-Al vliegtuig zich in twee Bijlmerflats boorde. Een ramp met grote impact en een jarenlange nasleep van verdriet en frustratie van ongehoorde bewoners. Hoe breng je een archief vol met audio-, video- en archiefmateriaal op een innovatieve manier samen? En hoe werp je, op een vernieuwende, interactieve en waardige manier, een nieuwe blik op deze Rampvlucht? Hiervoor heeft KRO-NCRV naast de dramaserie Rampvlucht, de documentaire en de podcast, een bijzondere online-ervaring ontwikkeld: Rampvlucht, de digitale reconstructie.

3D-omgeving

De digitale reconstructie nodigt gebruikers uit om zelf op onderzoek te gaan. Het verhaal ontvouwt zich in vier scenes waarin de ruimtelijke 3D-omgeving het centrale personage wordt. In plaats van een lineaire reconstructie van gebeurtenissen, behandelt elke scène de ramp vanuit een ander perspectief. Interactief en stapsgewijs duikt de gebruiker een ervaring in vol met archiefmateriaal, dat op een niet eerder vertoonde manier wordt samengebracht.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
VPRONieuws & Debat
Het Lubach-effect reikt ver
De avondshow met Arjen Lubach (VPRO)
Div. omroepenVerbinding & Samenleving
plan
3FM Serious Request
VPROVerbinding & Samenleving
Op zoek naar plan B als de zeespiegel stijgt
De klimaatverkenner (VPRO)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)