LogoOver NPO

Zelf het verloop van het verhaal bepalen

Watdoeje (NTR)

Wadoeje (NTR) is een interactieve webserie over pijnlijke confrontaties en lastige dilemma's uit het leven van jonge mensen en pubers. Want wat doe je wanneer iemand ongewenst een foto van je neemt terwijl je je staat om te kleden in het zwembad? Wat doe je als je rijke vriendinnetje jarig is en jij te skeer bent om een imponerend cadeau te kopen? Of wat doe je als je je schaamt voor je moeder in het bijzijn van je nieuwe vriend?

In elke aflevering kruip je als kijker in de huid van de personages, en kom je voor keuzes te staan. De keuzes die jij voor de personages maakt, bepalen het verloop van het verhaal. Voor de serie wordt voornamelijk jong en nog onbekend divers talent gecast. Op de website en het Instagram- en TikTok-kanaal van NPO 3 zijn de losse delen te zien en kun je als kijker bepalen hoe het personage op de precaire situatie reageert door democratisch - samen met het online publiek - te bepalen hoe het verhaal verder gaat.

Wadoeje wordt door het publiek zeer positief ontvangen. De webserie krijgt nominaties voor het Gouden Kalf voor beste digitale cultuurproductie op het Nederlands Film Festival en voor de beste Nederlandse Fictieserie op Cinekid.

Ook interessant

Naar alle impactvolle voorbeelden
VPRONieuws & Debat
Het Lubach-effect reikt ver
De avondshow met Arjen Lubach (VPRO)
Div. omroepenVerbinding & Samenleving
plan
3FM Serious Request
VPROVerbinding & Samenleving
Op zoek naar plan B als de zeespiegel stijgt
De klimaatverkenner (VPRO)
NPO Logo
Snel naar
Toegankelijkheid
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)