LogoWerken bij

Myrthe houdt alle sites en apps van de omroepen werkend

Myrthe is de partner voor de omroepen op het gebied van hosting en streaming

Benieuwd hoe het is om te werken binnen het team Hosting en Streaming? Myrthe Bil, Cloud Engineer bij NPO, vertelt je graag over hoe zij het ervaart om in dit team te werken. Ontdek hoe het team samenwerkt, wat hun doelen zijn en kom te weten voor welke uitdagingen het team in de toekomst komt te staan.

Kun je wat meer vertellen over het team waar je in werkt?

“In september 2022 ben ik begonnen bij NPO en kwam ik terecht in het team Hosting en Streaming. Dit is een team dat al bestaat sinds 1996. Een hele lange tijd al dus. Samen zijn wij verantwoordelijk voor alle zaken rondom hosting en streaming voor de omroepen, onze afnemers.

Momenteel bestaat ons team uit diverse specialisten met ieder hun eigen rol. Zo hebben we een producteigenaar, Hosting Engineers, AWS Experts en Cloud Engineers. Graag willen we nog een scrum master aan ons team toevoegen, om zo onze werkmethodes nog efficiënter te maken. De sfeer binnen het team is heel fijn. Je kunt altijd bij elkaar terecht voor vragen en onderling wordt er veel kennis gedeeld. Ook durven en kunnen we openlijk kritisch naar elkaar zijn, zonder dat iemand zich aangevallen voelt. Het onderlinge respect wat wij hebben voor elkaar vind ik erg fijn.”

Wat is jullie doel?

“Ons doel is het begeleiden van de omroepen op het gebied van hosting en streaming en hen helpen met eventuele incidenten die ontstaan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een bepaald onderdeel in een applicatie of website niet werkt of dat iets net anders reageert in de cloud dan we hadden verwacht. Wij kijken dan mee met de omroepen om te zien wat er misgaat en om te kijken hoe we dit zo snel mogelijk kunnen oplossen. Samenvattend zou ik zeggen dat wij dé partner zijn voor de omroepen voor al hun vraagstukken op het gebied van hosting en streaming.”

 Hoe werken jullie met elkaar samen?

“De onderlinge samenwerking gaat erg goed, zowel binnen het team als met de omroepen. Binnen het team hebben we regelmatig kennisdeelsessies en zoeken we elkaar veel op. Wij werken via de Scrum methode, waarbij we gezamenlijk kijken wat er de komende twee weken op de planning staat. Hierbij houden we altijd ruimte voor onverwachte zaken, zoals incidenten bij onze afnemers. Deze manier van werken vind ik persoonlijk erg fijn, want je hebt inzichtelijk wat voor werk er te doen is en hoeveel werk je kunt verzetten binnen twee weken. Scrum bevordert de transparantie in het werk, en dat is zowel voor jezelf als voor je collegas fijn”.

Ook met de omroepen hebben we een goede samenwerking. We spreken hen wekelijks en merken dat deze momenten ook helpen in de onderlinge communicatie. Wij kunnen zo beter een ondersteunende rol bieden en laten zien dat wij voor hen de vraagbaak zijn op dit gebied. Doordat we deze positie aannemen, merk je ook dat steeds vaker collega’s aankloppen voor je expertise.”

Voor welke uitdagingen komen jullie te staan?

“De wereld van technologie verandert razendsnel. Wij gaan graag mee met nieuwe trends en technologieën. Daarom zullen wij steeds meer zaken moeten automatiseren. Dit zal er namelijk voor zorgen dat we meer tijd over houden en wendbaarder kunnen worden. Heel veel van de ondersteuning wordt nu nog ad-hoc met de hand uitgevoerd, en dat is zonde.

Daarnaast zou ik willen dat we als team nog meer de samenwerking met elkaar opzoeken. Door onze Scrum werkwijze en de kennisdeelsessies die we hebben, zijn er veel momenten waarin we samenkomen. Mij lijkt het ook leuk om die samenwerking op te zoeken tijdens de uitvoering van het werk zelf. Zo kom je samen vaak sneller tot een gedragen oplossing en is de kennis geborgd bij meer dan één persoon. Dat lijkt me een mooi doel als team voor de toekomst.”

Wil je meer weten over werken bij NPO Technologie? Neem dan eens een kijkje op werkenbijnpo.nl/technologie.

Meer weten?
Tycho kan zich helemaal storten op betere aanbevelingen NPO Start
Floriaan raakt enthousiast als zijn adviezen realiteit worden
Nynke analyseert data om de waarde ervan te benutten
Arjan ervaart veel vrijheid om zijn creativiteit in te zetten
Roel is de schakel bij de ontwikkeling van radio-apps
Sven bouwt mee aan de scale-up van NPO Start
Deel deze pagina
NPO Logo
Snel naar
Over NPO
Social Media
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)