7 diëten waarvan je NIET gelooft dat ze ECHT BESTAAN!
- 4 minuten leestijd
Als je rondvraagt in je omgeving hebben heel veel mensen weleens een dieet gevolgd. Maar diëten zijn vaak niet gezond: de effecten zijn tijdelijk. Daarnaast zijn er altijd mensen die er doorslaan, daar zijn onderstaande diëten het bewijs van. Lees en verbaas je.
Boekenwinkels liggen vol dieetboeken, en als je rondvraagt in je omgeving hebben heel veel mensen weleens een dieet gevolgd. Maar diëten zijn vaak niet gezond: de effecten zijn tijdelijk. Daarnaast zijn er altijd mensen die er doorslaan, daar zijn onderstaande diëten het bewijs van. Lees en verbaas je over de bizariteit ervan. En voer ze daarna vooral NIET uit.
Het Tissuedieet
Er zijn veel mensen die dit dieet volgen, ook al is het een bizar idee en ook nog eens gevaarlijk. Je eet voor elke maaltijd een tissue: ja, zo'n papieren zakdoek. De tissue geeft je een vol gevoel. Je eet dan dus geen calorieën, want je eet een tissue (?!). Maar natuurlijk is dat gevaarlijk, want een tissue is geen voedsel en niet gemaakt om te eten. Daarnaast verteert een tissue niet. Do not try this at home!
Het Lintwormdieet
Vrijwillig een parasiet inslikken om af te vallen, er zijn mensen die dat geprobeerd hebben. Bij dit dieet slik je een lintwormeitje in. In de darm groeit het eitje uit tot een wormpje. De worm nestelt zich vervolgens in de darmwand en zou daar voedsel tot zich nemen. Hoeveel je daadwerkelijk hiervan zou afvallen is onduidelijk. Wat we wel weten is dat het levensgevaarlijk is. Specialisten zeggen namelijk dat je door dit dieet, infecties of spierschade kan krijgen, en met een beetje pech worden deze lintwormen zelfs je dood. Gelukkig is de verkoop van pillen met lintwormeitjes dan ook verboden in Europa.
Het Ijsklontjesdieet
Geen chips en nootjes snacken, maar ijsklontjes? Right. Ijsklontjes zouden volgens bedenker Dr. Brian Weiner namelijk perfect zijn om af te vallen. Doordat ijsklontjes geen calorieën bevatten verbrand je zelfs tijdens het eten zo’n 160 calorieën. Het eten van dit bevroren water heeft uiteindelijk heel weinig impact op je lichaamsgewicht. Eén gegarandeerd effect: je krijgt het er sowieso koud van.
Blauwe bril-dieet
Als je gaat eten een blauwe bril opzetten. Daar val je niet van af zou je denken. Maar de gedachte is dat je eten er veel minder smakelijk uitziet als je het door een blauwe bril ziet. Ergens is dat misschien niet eens zo gek, als je stamppot of noedels er ineens blauw uitzien, heb je waarschijnlijk minder zin om het op te eten. Toch is dit plan niet bepaald waterdicht. De geuren en smaken van het lekkere eten blijven namelijk gewoon hetzelfde. Daarnaast ziet het er ook vrij gek uit als je met een blauwe bril in een restaurant gaat zitten.
Azijndieet
Het azijndieet is een oudje: in de 19e eeuw werd dit dieet bedacht door de toen bekende dichter Lord Byron. Het idee was dat je veel azijn dronk. Dit werd aangevuld met een rauw ei en thee. Ook dit dieet is een slecht idee: te veel azijn in je lichaam is ontzettend slecht voor je. Daarnaast zijn de bijwerkingen van dit dieet dat je zowel diarree krijgt als moet overgeven. Lord Byron vond dit positief, maar hij leed dan ook aan anorexia en boulimia…
Babyvoeding-dieet
Het lijkt een goed idee: kleine potjes voedzaam eten, duidelijk gedoseerd. Alleen zijn deze potjes natuurlijk nooit bedacht om aan volwassenen aan te bieden. Daarnaast is de babyvoeding vloeibaar, waardoor je niet kauwt. En dat kauwen is nou juist een belangrijk aspect voor je hersenen om te begrijpen dat je eet en dus na een tijdje vol zit. Van dit dieet krijg je zowel vitaminetekorten als een gevaar op ondervoeding: wederom geen goed idee dus.
Alcoholdieet
Het lijkt een studententerm, maar het is toch echt een dieet. Iedereen weet dat drinken op de lege maag geen goed idee is. Echter is dat wel wat er bij dit dieet gebeurt. Je eet overdag niks en je drinkt in de avond wat glazen alcohol. Wekelijks zouden de aantallen neerkomen op ongeveer 200 shots, 130 glazen wijn en 45 glazen bier. Dit dieet klinkt als een slecht idee en dat is het dus ook. De negatieve effecten van overmatig alcoholgebruik zijn groot. En wie wil er nou dagelijks een kater?