Zo maak je gemakkelijk zelf mayonaise: een recept van topkok Pierre Wind
- Artikel
- 07 apr 2022
- 1 minuut leestijd
Hoe maak je zelf mayonaise? Met dit recept van topkok Pierre Wind is het een fluitje van een cent.
Ingrediënten
- een verse eierdooier;
- 1 eetlepel azijn (8 gram);
- 1 mespunt mosterd (7 gram);
- 1/4 lt. zonnebloemolie of olijfolie;
- een snuf peper en zout;
Bereiding
- Weeg de ingrediënten af. Doe daarna de eierdooier met de azijn en de mosterd in de mengkom en roer het eimengsel met de garde los.
- Voeg peper en zout toe.
- Voeg de olie langzaam druppelend toe, terwijl je voortdurend roert met de garde.
Let op!
Voor de bereiding van mayonaise is het noodzakelijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Als de mayonaisesaus te dik is, kun je deze afslappen met water, azijn of citroensap. Bewaar de mayonaise op kamertemperatuur in een afsluitbare pot of emmer. Dit kan alleen niet al te lang: mayonaise is zeven dagen houdbaar.
Lees ook
Is ketchup gezonder dan mayonaise?
KRO-NCRV helpt jou graag bij het maken van bewuste keuzes
Wil jij meer weten over jouw eten, geholpen worden bij het maken van keuzes in de supermarkt en geïnspireerd raken door heerlijke recepten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!