Maak zelf je eigen hazelnootpasta!
- Artikel
- 14 jan 2022
- 1 minuut leestijd
Ook zo'n zin in hazelnootpasta? Wij hebben een makkelijk recept voor je.
Ingrediënten
- 200 gr. hazelnoten (uit de dop)
- 50 gr. cacaopoeder
- 125 gr. suiker
- 1 1/2 tl. vanille-extract
- ca. 6 el. plantaardige olie
- zout
Recept
- Verspreid de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 160˚C.
- Laat de geroosterde hazelnoten even afkoelen en maal ze vervolgens fijn in een keukenmachine of vijzel.
- Als de hazelnoten gemalen zijn voeg dan de suiker, cacaopoeder, vanille-extract en een snufje zout toe.
- Meng tot een geheel. Tijdens het mengen voeg je telkens wat van de olie toe tot dat het een smeuïge substantie is geworden.
Eet smakelijk!
Benieuwd naar de aflevering van de Keuringsdienst over hazelnootpasta? Bekijk hier terug!