• Sites

Jorit Verkerk

Over deze maker

Voordat Jorit (1996) aan zijn studie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam begon, probeerde hij Politicologie. Dat hield hij precies drie weken vol. Nu is hij begonnen aan wat het laatste jaar van zijn bachelor moet worden, en hoopt hij zijn roeping te hebben gevonden in de journalistiek.

Van deze maker

Mijn geest en ik: wie krast mij in m’n slaap?

Schrijver Jorit wordt regelmatig ’s ochtends wakker met krassen op zijn rug of hals. En hij snapt er geen reet van. Een zoektocht naar de dader.

Eline investeert het Shell-geld van haar vader in duurzame projecten

Een flink pakket met onder andere aandelen van Shell, ter waarde van een appartement in de Randstad, krijgen op je achttiende. Geen verkeerd cadeau. Lekker verpatsen die handel en tien jaar op vakantie naar Australië, zou je zeggen.

Winne en Joost Eerdmans in gesprek over een (nóg) beter Rotterdam

De rapper en de Leefbaar Rotterdam-politicus genieten enorme populariteit in de havenstad. We nodigden het duo uit voor een gesprek over criminaliteit, armoede, diversiteit en tolerantie in 010.

De springplank van Gert-Jan Segers

In de rubriek Springplank vertellen bekende en minder bekende Nederlanders hoe ze geworden zijn wie ze nu zijn. Deze keer: ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers (49), over opgroeien als de zoon van de dominee, oorbellen, en het Kinderpardon.

Waarom er nog hoop is voor ons geschiedenisonderwijs

Pas toen hij verliefd werd op een zwarte vrouw, ontdekte Jorit Verkerk dat hij de geschiedenis heel anders zag dan zij. Waarom waren de lessen op school in Nederland toch zo eurocentrisch (en eh, wit)? Dat vroeg hij aan zijn docent van vroeger, Mevrouw Van der Hee. Én aan Zawdie Sandvliet, zijn docent Afro-Nederlandse Studies.

“Mijn ouders waren racistisch, homofoob, seksistisch. Ze zijn niet perfect”

Édouard Louis is woedend op de Franse elite, die vol desinteresse de arbeidersklasse aan haar lot overliet. De 25-jarige schrijver - zelf opgegroeid in 'volstrekte uitzichtloosheid' - gaat ze nu te lijf, met de pen als wapen.

De springplank van Naaz

In de rubriek Springplank vertellen bekende en minder bekende Nederlanders wie de bepalende persoon in hun carrière of leven is geweest. Wie ze tot grote hoogte stuwde, of uit een dal lanceerde. Ditmaal: de Koerdisch-Nederlandse singer-songwriter Naaz (20).