• Sites

Tessel ten Zweege

Over deze maker

Tessel ten Zweege (1998) is schrijfster en visueel kunstenaar. Ze deed de Research Master Gender Studies aan de Universiteit Utrecht en Crossover Creativity aan de HKU. Artikelen van haar hand verschenen eerder op VICE, OneWorld en in De Standaard. Haar eerste boek 'Dat Zou Jij Nooit Toelaten' kwam uit bij Uitgeverij de Geus en in 2023 verschijnt essaybundel 'Voorbij de Verbijstering' bij Amsterdam University Press. Foto door Studio Estella

Van deze maker

Pas op: de schijnfeminist rukt op. Wat is dat?

Een quasi-woke kunststudent die infographics over gender deelt op Instagram, maar zich wel seksistisch uitlaat over zijn crazy ex-girlfriend: hoe herken je zo’n ‘schijnfeminist’?

'Eenzame gekken’: hoe het internet ook in Europa incel-terroristen kweekt

Jonge witte ‘incels’ die online radicaliseren en offline aanslagen plegen: het klinkt als iets Amerikaans. Maar het internet kent geen grenzen, dus: zouden zij zich ook in Europa kunnen roeren? Journalist Tessel ten Zweege zocht het uit.

Tijd voor een sisverbod: moeten we straatintimidatie verbieden of voorkomen?

Dingen als ‘hoer’ of ‘lekker ding’ roepen naar een vrouw valt helaas onder vrijheid van meningsuiting en niet-fysiek geweld is niet meetbaar, dus er zijn nogal wat haken en ogen aan een sisverbod. Wat kunnen we dan wel doen?