Curry met kikkererwten
Curry met kikkererwten
- 2 minuten leestijd
Simpele curry met kikkererwten en een mango-spinaziesalade van Leonie ter Veld
Nodig voor één persoon:
1 klein blikje kikkererwten
1 pakje mix voor curry (ik gebruikte Kumar's currypasta Tikka Masala)
1/2 kopje witte rijst
150 ml kokosmelk
1 hand verse spinazie
1/2 eetrijpe mango
1 eetlepel sesamzaadjes
beetje honing
Kook de rijst in 8 minuten gaar. Doe de kikkererwten in een pan met olie en bak eventjes aan, een minuut of 3 op hoog vuur. Voeg dan de currypasta toe en de kokosmelk. Ik heb in totaal ongeveer 3/4 van het bakje currypasta gebruikt, maar doe het een beetje op gevoel en proef tussendoor! Laat de kikkererwten lekker pruttelen op middelhoog vuur.
Maak in de tussentijd een salade van in stukjes gesneden mango die je mengt met spinazie (een beetje fijn gesneden). Giet er wat honing over en wat sesamzaadjes en hussel door elkaar. Doe de mango-spinaziesalade op je bord, serveer de rijst en dan de kikkererwtencurry er op. Eventueel aftoppen met wat extra sesamzaadjes en klaar is het!
Een súper makkelijke curry die ook echt heel erg lekker was. Ik ben dol op Tikka Masala en vind het wel een toffe uitvinding dat je dat dus prima zonder kip kunt eten. De hele maaltijd is ook vrij snel klaar, omdat niets echt gaar hoeft te worden. Behalve de rijst, maar dat duurt slechts 8 minuten.