#Emmawilleven
#Emmawilleven
- 2 minuten leestijd
"Het lukt mij bijna niet om de documentaire te kijken, jeetje wat heftig #emmawilleven."
Emma wil leven. Maar Emma mag niet eten van haar eetstoornis. En wordt hierdoor de dood ingestuurd. Het verhaal van Emma, die ten onder gaat aan de ziekte anorexia, maakt grote indruk op Nederland. Dinsdagavond was de anorexia special te zien bij BNN. Een intieme en nooit eerder vertoonde kijk in de strijd tegen anorexia van documentairemaakster Jessica Villerius. En hier kijk je 'm terug:
Na de documentaire raakte het verhaal van Emma veel Nederlanders recht in hun ziel. Het ging los op Twitter:
Jezus wat een ongelooflijke documentaire. Onvoorstelbaar dat het zo ver kan komen. #emmawilleven
— Marinthe (@marinthebos) 22 november 2016
Het lukt mij bijna niet om de documentaire te kijken, jeetje wat heftig... #emmawilleven
— Lies (@VinoCampo_) 23 november 2016
Maar er was ook verdeeldheid: was het te heftig om de ziekte zo confronterend te laten zien? NOS op 3 interviewde jongeren die zelf te maken hebben (gehad) met een eetstoornis. Hoe was het om de documentaire te beleven? Je leest het hier.
Dat anorexia en andere eetstoornissen grote problemen zijn, blijkt wel uit het feit dat steeds meer jongere meisjes al dealen met de ziekte. Zapp weekjournaal volgde Maud, een tienjarig(!) meisje dat vecht tegen de ziekte:
Een eetstoornis is moeilijk te behandelen, maar gelukkig wordt er wel steeds meer nagedacht over behandelmethodes. Zo werkt een spiegel om in te kijken hoe je eruit ziet bijvoorbeeld niet als je anorexia hebt. Anorexiapatiënten hebben namelijk een verwrongen beeld van hun eigen lichaam. Maar dat beeld is bij te stellen: met een virtual reality-bril. En een veertje. Hoe dat werkt? Dat lees je HIER.