Nieuwe Series In April
Toplijst serie
Wat valt er te bingen op Netflix, Disney+, HBO Max, NPO Start of andere streamers? Welke must-sees in de bios mag je echt niet missen? De beste tips voor de ultieme movie night en binge-avond vind je hier op NPO3.nl. En meer!
Er staat weer een nieuwe maand voor de deur, dus vind je hier - zoals altijd - een overzichtje met alle series die in première gaan. We leven echter in vreemde tijden en dat is ook de televisiewereld niet ontgaan.
Nieuwe maand, nieuwe series. De vraag is alleen even: welke series precies? Het coronavirus ontregelt momenteel de hele wereld en ook in serieland beginnen ze daar nu de gevolgen van te merken. Series als The Walking Dead: World Beyond en het vierde seizoen Fargo - die beiden gepland stonden voor april - zijn al verschoven en de komende tijd zullen er waarschijnlijk nog wel meer volgen. De onderstaande lijst is er dus even één onder voorbehoud. Neemt niet weg dat er ook in deze barre tijden voldoende nieuws te bekoekeloeren valt. Kijk maar!
Hillary (NPO2/NPO Plus, 2 april)
The victory was there for the taking. Een paar debatjes met een narcistische, wereldvreemde hotelmagnaat zonder enige politieke kennis en het presidentschap was voor haar. De eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. De verhuisdozen stonden al in de gang, klaar om richting het huis te vertrekken waar ze tussen 1993 en 2001 al acht jaar verbleef. Het leek - voor velen - een inkoppertje, maar het liep allemaal even anders. Hoe precies, zie je in een docureeks waar de hele familie Clinton haar steentje aan heeft bijgedragen.
Cursed Films (Shudder, 2 april)
Een docureeks voor de echte filmliefhebber. Als je het internet moet geloven - kijk, daar gaat het al fout - dan hadden sommige films gewoon niet gemaakt moeten worden. Niet omdat ze zo slecht zijn - in tegendeel zelfs - maar omdat ze vanaf het begin eigenlijk al vervloekt waren. Zo bestaan er urban myths rondom Poltergeist, The Omen en The Exorcist en die worden in Cursed Films eens even goed onder de loep genomen. Spookte het echt op de set of is de fantasie van een aantal mensen een beetje op hol geslagen?
Broke (CBS, 2 april)
In deze tijd van ophokplicht is het vooral lekker om luchtige wegkijkers te bingen. Dat vind ik tenminste. Even geen dystopische wereldbeelden, pandemieën en andere verschrikkingen. Het is tijd voor series die even doen vergeten wat er zich buiten allemaal afspeelt. De vraag is alleen of de sitcom Broke de oplossing is. Het medicijn kan ook erger zijn dan de aandoening en daar is dit volgens mij het perfecte voorbeeld van. Lekker links laten liggen dus en gewoon beginnen aan Good Girls, Kidding of Jean-Claude Van Johnson. Om maar even een paar grappige, licht verteerbare series te noemen.
Tales From The Loop (Amazon, 3 april)
Dit is een beetje Amazon's antwoord op series als The Twilight Zone en het onlangs opnieuw uitgebrachte Amazing Stories van Steven Spielberg. Mysterieuze verhalen waarin zaken gebeuren die maar moeilijk te verklaren zijn. In het geval van Tales From The Loop is er wellicht iets meer duidelijkheid, want het is vooral een ingewikkelde machine - The Loop - die dingen mogelijk maakt die eerder nog voor onmogelijk werden gehouden. Ooit wel eens regen omhoog zien vallen of je dubbelganger uit een parallel universum ontmoet? Nee? Dan is dit wellicht de serie voor jou.
Home Before Dark (Apple TV+, 3 april)
De 9-jarige Hilde Lisko heeft haar eigen krantje en als enige werknemer op de loonlijst is zij zelf ook verantwoordelijk voor alle artikelen in de Orange Street News. Wanneer Hilde - dochter van een journalist - naar een slaapstadje verhuist en daar lichtelijk geobsedeerd raakt door een onopgeloste cold case, worden een aantal mensen in Erie Harbor nogal onrustig. Klinkt wellicht als een stug verhaal, maar het is allemaal waargebeurd en dat maakt Home Before Dark een interessante optie tijdens de zelfopgelegde corona lockdown.
Koppensnellers (NPO3, 3 april)
In de komische dramaserie Koppensnellers keert de meedogenloze zakenvrouw Dana Woerdenbagh na jaren terug naar Nederland om zich te verzoenen met haar rancuneuze zoon Lucas. Ondertussen probeert ze op gehaaide wijze de leiding te krijgen over een ingedutte kwaliteitskrant. Ze gaat tekeer als een olifant in een porseleinkast om de winstcijfers op te krikken en als daar wat journalistieke waardes bij sneuvelen, dan is dan maar zo. Terwijl de hele redactie zich tegen Dana keert, blijkt ook zoon Lucas niets van haar te willen weten.
Is helaas geen trailer van
The Fugitive (Quibi, 6 april)
Omdat we met Netflix, NPO Plus, Amazon Prime en Apple TV+ nog niet genoeg streamingdiensten hadden, wordt er op 6 april nog maar één gelanceerd: Quibi. Deze dienst is alleen op mobiel en tablet te bekijken en onderscheidt zich door super korte afleveringen van maar tien minuten. In The Fugitive is Kiefer Sutherland weer eens een politieagent en zit hij iemand op de hielen die wordt verdacht van een bomaanslag. De verdachte in kwestie probeert zijn onschuld te bewijzen, maar moet dan wel uit handen van de politie zien te blijven. Bekend verhaal in een nieuw jasje dus.
Flipped (Quibi, 6 april)
Een andere serie uit de koker van Quibi is Flipped. Tijdens deelname aan een home make-over show ontdekken Jann en Cricket een shitload aan knaken achter een gipswandje. Ze besluiten de gevonden schat over de balk te gooien, maar dat kan natuurlijk nooit goed gaan. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de eigenaar van het fortuin ten tonele verschijnt en dan hebben we de poppen aan het dansen.
Most Dangerous Game (Quibi, 6 april)
Deze Quibi Original heeft wel iets weg van Surviving The Game met Ice-T. In een poging snel geld te verdienen, stemt een wanhopige gast - gespeeld door Liam Hemsworth - in om zich 24 uur op te laten jagen door verveelde miljonairs. Wordt het de dood of een goed gevulde portemonnee?
When The Streetlights Go On (Quibi, 6 april)
Collectieve argwaan overspoelt een klein stadje, wanneer een jonge student en haar leraar dood worden aangetroffen in een nabijgelegen bos. Wat is hier gebeurd en wie heeft er iets mee te maken? Al snel barst het vingerwijzen los en sommigen nemen zelfs het recht in eigen hand. Altijd fijn, wat van die opgefokte hobby-detectives in je dorp.
Survive (Quibi, 6 april)
Na haar rol als Sansa Stark in Game Of Thrones is Sophie Turner weer terug op de buis. Samen met Corey Hawkins - Dr Dre in Straight Outta Compton - heeft ze een nogal flinke uitdaging op haar bord liggen. Hun vliegtuig is op een besneeuwde berg in stukken uit elkaar geklapt en als enige overlevenden moeten ze nu zien hoe ze weer in de bewoonde wereld terechtkomen. Nu maar hopen dat één van de twee wat jaren bij de padvinderij heeft gezeten. Is dat ook nog ergens nuttig voor geweest.
The Big Show Show (Netflix, 6 april)
Van mij mag je de trailer kijken, maar dan niet naderhand komen zeuren dat er twee minuten kostbare tijd van je leven zijn verspild aan deze tenenkrommer. Ik vraag me altijd af wie er op dit soort hemeltergende sitcoms zit te wachten. Maar ik vraag me ook altijd af wie er bij de Xenos van dat wit geschilderde sloophout koopt met van die inspirerende, handgeschreven spreuken er op. Misschien zijn het wel dezelfde mensen. Ik ken ze in ieder geval niet en dat wil ik ook graag zo houden.
ZeroZeroZero (NPO Plus, 9 april)
Een nieuw onderwerelddrama van Roberto Saviano, de man die ons eerder al Gomorra
gaf. Deze keer staart hij zich niet blind op de nauwe straatjes van
Napels, maar pakt hij het wat internationaler aan. De dollar is
wereldwijd namelijk een geaccepteerd betalingsmiddel, maar met een goeie
boterhamzak cocaïne gaan er ook nogal wat deuren open.
The Durrells (NPO Plus/NPO2, 10 april)
Run (HBO, 12 april)
Phoebe Waller-Bridge - die van Fleabag en Killing Eve - heeft zich weer eens met een serie lopen bemoeien. Deze keer als executive producer en deze keer voor HBO. Ooit waren Ruby en Billy high school sweethearts. Zeventien jaar geleden spraken ze af dat ze alles zouden laten vallen en het samen op een lopen gingen zetten, wanneer één van de twee 'Run!' zou appen en de ander ook met 'Run!' zou antwoorden. Romantische afspraak wel. Beetje Bonnie & Clyde stijl. Het startpunt is Grand Central Station in New York en de bestemming is ongewis.
Agua Donkeys (Quibi, 13 april)
Agua Donkeys wordt in de wandelgangen ook wel de liefdesbaby van Napoleon Dynamite en Dumb & Dumber genoemd. Ik vind dat nogal wat. Dat zijn flinke schoenen om te vullen. Één ding staat in ieder geval als een paal boven water: dit is er één voor mensen die niet vies zijn van een beetje absurdistische humor. Iets met twee pool cleaners die niet veel meer ambitie lijken te hebben dan onthaasten en lekker bruin worden in de zon. Ze hebben hun prioriteiten in ieder geval op orde.
The Stranger (Quibi, 13 april)
Niet te verwarren met The Stranger die onlangs bij Netflix uitkwam. Dit is even andere koek. Probeer je lekker wat bij te verdienen als Überchauffeur, heb je opeens een moordzuchtige psychopaat in je auto zitten. In deze The Stranger belandt een meisje van het één op het andere moment in een kat-en-muisspel wat haar leven kan kosten. Tom Cruise en Jamie Foxx zitten hier dan wel niet in, maar ik kreeg er toch een beetje Collateral vibes van.
#freerayshawn (Quibi, 13 april)
Serie van Antoine Fuqua, die bekendheid kreeg door zijn film Training Day met Denzel Washington, en dat zie je er ook wel aan af. #freerayshawn is lekker rauw en grimmig en zet weer wat vraagtekens met betrekking tot de ethische stand van zaken bij het politieapparaat. Irak-veteraan Shawn verschanst zich in zijn appartement, nadat de politie hem een drugsdeal in de schoenen probeert te schuiven. Hij is omsingeld en probeert met behulp van social media zijn kansen te keren.
50 States Of Fright (Quibi, 13 april)
Iedere Amerikaanse heeft wel wat enge kampvuurverhalen en die dienen als inspiratie voor 50 States Of Fright. Een horrorserie van de hand van Sam Raimi. Was eerder al de man in de regisseursstoel bij Ash vs The Evil Dead en de Spider-Man trilogie, dus die kan wel wat. Zou je denken. Benieuwd of hij ons ook de stuipen op het lijf weet te jagen in afleveringen van zeven minuten per stuk.
Paradise Lost (Spectrum, 13 april)
Geen idee of dit wat is, maar Josh Hartnett zit erin, dus dan heb je in ieder geval wat leuks om naar te kijken. Yates Forsythe - gespeeld door Hartnett - heeft zijn koffers gepakt en verhuist samen met zijn vrouw naar zijn geboortestad in Mississippi. Eenmaal terug op de plek waar het allemaal begon, kun je er natuurlijk de klok op gelijkzetten dat er aan de lopende band lijken uit de kast kletteren. Een familiedrama vol geheimen, op zich een prima uitgangspunt voor een serie.
The Baker And The Beauty (ABC, 13 april)
Als het glazuur nog niet van je tanden springt bij het zien van al die taarten, dan doet het zoetsappige liefdesverhaal van The Baker And The Beauty dat wel. Daniel Garcia - de zoon van Cubaanse immigranten en werkzaam in de familiebakkerij - wordt verliefd op Noa Hamilton, een soort Paris Hilton. Op het eerste oog natuurlijk een onmogelijke liefde, maar wellicht heeft Daniel nog wat troeven in zijn mouw.
Mrs. America (Hulu, 15 april)
Het waargebeurde verhaal van de aartsconservatieve Phyllis Schlafly die in de jaren '70 een broertje dood had aan het opkomend feminisme. Ze haalde haar neus op voor vrouwen in broekpakken, om over baas in eigen buik nog maar te zwijgen. Klinkt als een gezellige vrouw om uit te nodigen op verjaardagen. Niemand minder dan Cate Blanchett neemt de hoofdrol voor haar rekening en dat lijkt me op zichzelf al genoeg reden om deze te checken.
Outer Banks (Netflix, 15 april)
Deze coming-of-age van Netflix wordt in de wandelgangen omschreven als Friday Night Lights meets Dawson's Creeks meets Ozark en als je de serie kijkt, begrijp je meteen waarom. Op een eiland waar arm en rijk recht tegenover elkaar staan gaat John samen met drie vrienden op zoek naar een schat die gelinkt is aan de verdwijning van zijn vader. Als dat niet de opmaat is voor een verhaal waarbij de lijken in een gestaag tempo uit de kast kletteren, dan weet ik het ook niet meer.
Devils (Sky Atlantic, 17 april)
Na zijn dramatische vertrek uit Grey's Anatomy ben je hem wellicht een beetje uit het oog verloren maar Patrick "McDreamy" Dempsey is back! Hij neemt één van de hoofdrollen voor zijn rekening in iets wat lijkt op Sky Atlantic's antwoord op het heerlijke Bad Banks. Kommer en kwel op de aandelen- en beleggingsmarkt en snelle jongens in kekke maatpakken die in de rij staan om elkaar een mes in de rug te steken.
The Last Dance (ESPN/Netflix, 19 april)
In navolging van het tweede seizoen Mocro Maffia heeft ook ESPN besloten om vanwege de coronacrisis een serie eerder uit te brengen: The Last Dance. Zelden heb ik zo gespannen zitten wachten op de lancering van een nieuwe titel. Deze tiendelige docureeks - over Michael Jordan en zijn 90's Bulls - gaat één grote, melancholische rit door mijn jeugd worden. Het gaat herinneringen opwekken over een slaapkamer vol NBA-posters en potjes basketbal die altijd uitmondde in ruzie, omdat iedereen Michael Jordan wilde zijn. The Last Dance wordt hét document over de - in mijn ogen - grootste sportman ooit. Hoop ik.
Vis A Vis: El Oasis (20 april, FOX Spanje)
Noem het een spin-off, noem het een verkapt vijfde seizoen, maar Vis A Vis is terug! De populaire Spaanse gevangenisserie - die moeiteloos in één adem met La Casa de Papel genoemd kan worden - leek vorig jaar definitief te stoppen, maar niks is blijkbaar wat het lijkt. We zijn inmiddels vijftien jaar verder in de tijd en Macarena en Zulema verdienen de kost met het overvallen van juweliers, banken en casino's. Ze staan op het punt om hun eigen weg te gaan, maar niet voordat ze de diamanten tiara van een Mexicaanse drugsbaron geklauwd hebben. Ambitieus wel.
Gangs Of London (Sky Atlantic/Cinemax, 23 april)
Gareth Evans - de man achter de keiharde The Raid films - maakte voor Sky Atlantic en Cinemax een serie die (volgens mij) makkelijk mee kan in het rijtje Banshee, Gomorra en Warrior. Het is een kettingbotsing van bruut geweld met daar tussendoor ook nog iets van een verhaallijn. Namelijk, de capo di tutti capi van de Londense onderwereld wordt vermoord en zijn zoon probeert uit te vinden wie het heeft gedaan. Mouwen opstropen en hakken maar.
We're Here (HBO, 23 april)
Een soort Queer Eye, maar dan met Drag Queens. Eureka O’Hara, Bob the Drag Queen en Shangela Laquifa Wadley reizen dwars door Amerika en organiseren in de meest afgelegen redneck towns drag shows met deelnemers uit de lokale bevolking. Mike Pence krijgt al een rolberoerte als ie er aan denkt. Des te meer reden om te kijken, lijkt mij.
Defending Jacob (Apple TV+, 24 april)
Apple TV+ spuugt - sinds haar oprichting in november van vorig jaar - de ene na de andere serie uit, maar de kwaliteit verschilt nogal van titel tot titel. The Morning Show is een absolute aanrader, maar verder scoren veel Apple Originals toch maar matige voldoendes. Wellicht dat Defending Jacob weer voor wat opschudding kan zorgen. Andy Barber - een openbaar aanklager - komt in een nogal lastige spagaat terecht, wanneer zijn 14-jarige zoon - Jacob - wordt opgepakt voor de moord op een klasgenoot. Welk recht laat hij zegevieren?
Penny Dreadful: City of Angels (Showtime, 26 april)
Spin-off van de super duistere serie die in 2016 haar laatste seizoen had: Penny Dreadful. City of Angels speelt zich af in de 1930's, gedurende de hoogtijdagen van Hollywood. Er is een moord gepleegd en tijdens het oplossen daarvan krijgt
detective Tiago Vega een lesje in de ontstaansgeschiedenis van Los Angeles. Denk Mexicaanse invloeden, folklore, spionage van het Derde Rijk en de opkomst van het radio evangelisme en je hebt Penny Dreadful: City of Angels.
I Know This Much Is True (HBO, 27 april)
Derek Cianfrance - eerder al verantwoordelijk voor The Place Beyond The Pines met Ryan Gosling - maakte voor HBO een serie die je niet in de koude kleren gaat zitten. Na het zien van de trailer wil je al angstvallig voorover duiken in een emmer vol met procaz. Ik wel in ieder geval. I Know This Much Is True gaat over tweeling Dominick en Thomas. Thomas leidt aan paranoïde schizofrenie en dat domineert hun leven. Dominick houdt van Thomas, maar hij koester ook wrok, omdat hij dankzij zijn broertje nooit een normale jeugd heeft gehad. Laat het maar aan HBO over om je verpletterend mooie ellende voor te schotelen.
Never Have I Ever (Netflix, 27 april)
Coming-of-age komedie rondom het leven van Devi Vishwakumar, een meisje met één been in de Westerse en één been in de Hindoestaanse wereld van haar familie. Door deze spagaat belandt zij met enige regelmaat in komische, ongemakkelijke en vervelende situaties en daar heeft Netflix een serie van gemaakt.
Normal People (Hulu, 29 april)
Marianne en Connell komen uit hetzelfde Ierse stadje, maar hebben compleet verschillende achtergronden. Opposites attrackt - en stoten af - dus zitten we met Normal People naar een knipperlichtrelatie te kijken waar maar geen einde aan komt.
En terug van weggeweest...
1 april: Save Me Sky Atlantic (seizoen 2)
Nailed It! Netflix (seizoen 4)
Sunderland 'Til I Die Netflix (seizoen 2)
2 april: Man With A Plan CBS (seizoen 4)
Siren Freeform (seizoen 3)
3 april: La Casa De Papel Netflix (deel 4)
Harley Quinn DC Universe (seizoen 2)
Future Man Hulu (seizoen 3)
Cold Feet NPO3 (seizoen 9)
5 april: Homeland NPO3 (achtste en laatste seizoen)
6 april: Cardinal CTV (seizoen 4)
Le Bureau des Légendes Canal+ (seizoen 5)
7 april: The Last O.G. TBS (seizoen 3)
9 april: The Good Fight CBS (seizoen 4)
Bloom Stan (seizoen 2)
12 april: Insecure HBO (seizoen 4)
Killing Eve BBC America (seizoen 3)
13 april: Flack Pop (seizoen 2)
15 april: What We Do In The Shadows FX (seizoen 2)
16 april: In The Dark The CW (seizoen 2)
17 april: Bosch Amazon (seizoen 6)
19 april: Mystery Road ABC (seizoen 2)
Draadstaal NPO3/AVROTROS (seizoen 11)
Marvel's Spider-Man Disney XD (seizoen 3)
23 april: La Casa De Las Flores Netflix (seizoen 3)
24 april: After Life Netflix (seizoen 2)
Das Boot Sky Deutschland (seizoen 2)
25 april: Before We Die NPO3 (seizoen 2)
26 april: The Last Kingdom Netflix (seizoen 4)
Vida Starz (seizoen 3)