Nieuwe maand, nieuwe series! Ook in maart is het weer raak met een veelbelovende titel van Disney+ en aardig wat titels die vanaf deze maand bij de NPO te zien zijn. Vervelen is de komende weken geen optie!
Debris (NBC, 1 maart)
De maker van Fringe
heeft weer een bovennatuurlijk verhaal uit z’n hoge hoed getoverd. Deze
keer kletteren er allemaal brokstukken van een verwoest buitenaards
ruimteschip op aarde en dat heeft nogal ingrijpende gevolgen voor de
wetten van de zwaartekracht. Twee agenten – op verschillende continenten
– moeten samenwerken om hier een beetje chocola van te maken.
Trecx (Amazon, 1 maart)
Samen met Kees Prins en Herman Koch timmerde hij met Jiskefet een waar televisiemonument uit de grond en nu gaat Michiel Romeyn (proberen) dat nog eens dunnetjes over (te) doen met het compleet waanzinnige TRECX. Kijk de trailer van deze allereerste Nederlandse Amazon Original en ga mij dan maar eens vertellen dat jij - na het zien van al die absurde waanzin - niet compleet verward op de bank achterbleef.
TRECX
Een soort Jiskefet, maar dan in een modern jasje.
Murder Among The Mormons (Netflix, 3 maart)
Netflix heeft in navolging van
Night Stalker en
Crime Scene: The Vanising At The Cecil Hotel wéér een krankzinnig misdaadverhaal opgeduikeld en richt deze keer het vizier op de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Deze streng gelovige, christelijke gemeenschap - in de volksmond ook wel mormonen genoemd - kwam in 1985 opeens zwaar onder druk te staan, nadat Salt Lake City werd opgeschrikt door een aantal mysterieuze bomaanslagen.
It's A Sin (NPO Plus, 5 maart)
It's A Sin is qua thematiek eigenlijk gewoon de Britse versie van
Pose en door het sympathieke karakter en de hoge aaibaarheidsfactor doet het bij vlagen ook wel een beetje denken aan
Sex Education. Deze nieuwste uit de koker van Russel T. Davies - eerder al verantwoordelijk voor
Years And Years en de reboot van
Dr. Who - gaat over de homo-emancipatie en de opkomst van AIDS in het Londen van de jaren '80. Het is een vreemdsoortige, uitermate bevredigende mix van hoop en totale machteloosheid die iedereen even tot zich zou moeten nemen. Iedereen ja. Jij dus ook.
It's A Sin
Innemend drama over de homo-emancipatie en de opkomst van AIDS in het Londen van de jaren '80.
Gold Digger (NPO Plus, 5 maart)
Kanye West mocht het dan wel over iemand anders hebben, voor de kinderen van Julia gaat
Gold Digger gewoon over de nieuwe vriend van hun moeder. Een dertigjarige kerel is wat hen betreft alleen te paaien voor een avondje Netflix & Chill met een welvarende vrouw van in de zestig, als hij daar financieel wijzer van wordt. Zijn ze echt bang dat de hele erfenis voor hun ogen verbrand of zijn ze gewoon stinkend jaloers dat hun moeder op volle kracht aan haar tweede leven begonnen is?
Gold Digger zie je vanaf 12 maart ook op NPO 2.
Last Chance U: Basketball (Netflix, 10 maart)
De titel zegt het al, dit is de basketbalversie van
Last Chance U. De docureeks over 'probleemjongeren' die in sport hun laatste uitweg zien. Sommigen grijpen die kans, anderen maken er alleen nog maar een grotere puinhoop van. Deze keer dus niet op een gigantisch footballveld, maar op het parket van de lokale sporthal.
Last Chance U: Basketball
Caïd a.k.a Dealer (Netflix, 10 maart)
Tony heeft de ambitie om de 50 Cent van Frankrijk te worden. Momenteel betaalt hij de huur nog met het aansturen van zijn drugskartel, maar daar moet in de toekomst verandering in komen. Het idee is om als rapper door te breken in de hiphopscene en daar horen natuurlijk jaloersmakende video's bij. Echter, op het moment dat Franck - een videoregisseur - het leven van Tony in beeld wil brengen, breekt er een nogal bloederige bendeoorlog uit.
Generation (HBO Max, 11 maart)
HBO Max is - tot dusver - een beetje de brave versie van HBO. Het aanbod lijkt vooral gericht op LINDA-lezende bakfietsmoeders van middelbare leeftijd, al dan niet met een asymmetrische pony. Met dat in het achterhoofd zou je Generation - denk ik - een beetje moeten zien als de light versie van het nogal overweldigende
Euphoria. Verwacht dus tieners die worstelen met dingen als vriendschap, identiteit en seksualiteit, maar dan zonder dat er de hele tijd helikopterende piemels door je beeld wandelen. Voor sommige mensen is dat een hele geruststellende disclaimer en dat begrijp ik ook wel.
Isabel: The Intimate Story Of Isabel Allende (HBO Max, 12 maart)
Drie keer raden over wie dit gaat... Isabel Allende is een journaliste en schrijfster die met haar boeken maandenlang in de top tien van de Nederlandse bestsellerlijsten bivakkeerde. Echter, achter haar succes gaan - zoals dat wel vaker bij kunstenaars het geval is - ook de nodige persoonlijke tragedies schuil. Zo werd ze door de staatsgreep van Pinochet haar geliefde Chili uitgejaagd, verloor ze haar dochter op veel te jonge leeftijd en kon ze nog voor haar veertigste naar de notaris om haar huwelijk te laten ontbinden. Al deze pijn was uiteindelijk de voedingsbodem voor veel moois en daar heeft HBO Max nu een serie over gemaakt.
Isabel: The Intimate Story of Isabel Allende
The One (Netflix, 12 maart)
The One is een beetje Netflix haar antwoord op
Soulmates. Wat als je er door middel van een simpele test achter zou kunnen komen wie de liefde van je leven is, zou je dat dan doen? Ja? Echt? Ook als je al getrouwd bent of als de kans bestaat dat je
wordt gekoppeld aan een seriemoordenaar? Zou je je leven op z'n kop
willen zetten voor de liefde van je leven? Ook als je hem of haar nog
nooit ontmoet hebt?
Déjà-Vu (Streamz, 15 maart)
Een populaire radio-dj wordt abrupt wakkergeschud, wanneer haar vijftienjarige dochter onverwachts besluit uit het leven te stappen. Samen met haar zoon en ex-man gaat zij op zoek naar antwoorden en komt er al gaande weg achter dat haar gezinsleven toch niet zo soepeltjes verliep als ze dacht. Gelukkig krijgt ze door een speling van het lot de kans om het allemaal opnieuw te doen. Kijken of dat een andere uitkomst oplevert.
The Lost Pirate Kingdom (Netflix, 15 maart)
Har har har! Was jij vroeger zo'n kind wat vier maanden huisarrest kreeg, omdat je met een zaag van één van de tafelpoten een houten piratenbeen had gemaakt, dan is dit de docureeks voor jou! Wat spookten zeeschuimers als Zwartbaard, Jack Rackham en Black Bart allemaal uit daar op die woeste baren? Dat heeft Netflix - met behulp van een handje vol acteurs en deskundigen - eens even overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.
The Falcon & The Winter Soldier (Disney+, 19 maart)
Disney+ gooit momenteel hoge ogen - in ieder geval bij mij - met het heerlijk verwarrende
WandaVision. De Marvel-trein dendert nog wel even door, want met
Loki en The Falcon & The Winter Soldier staan er weer twee potentiële knallers op je te wachten. In Falcon & The Winter Soldier - wat zich afspeelt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame - wordt een
bromance gevormd waar zelf
Chandler en Joey nog een puntje aan kunnen zuigen. En ondertussen ook de wereld nog even redden van de ondergang. Zo zijn Falcon en The Winter Soldier, hè?
The Falcon And The Winter Soldier
Het gevecht tegen een mysterieuze terroristische groepering voorziet de bromance van Falcon en Winter Soldier weer van nieuwe impulsen.
Sky Rojo (Netflix, 19 maart)
Na
La Casa De Papel,
Vis A Vis,
The Pier en het nogal teleurstellende
White Lines tovert seriefabriek Alex Piña alweer de volgende serie uit zijn hoge hoed. Deze keer zijn drie prostituees op de vlucht voor hun pooier en zijn opgefokte handlangers. Dit is niet rennen alsof je leven ervan afhangt, dit is rennen omdat je leven ervan afhangt. Spannend!
Country Comfort (Netflix, 19 maart)
Elke maand moet er ook altijd één serie tussen zitten die we collectief links kunnen laten liggen. Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat dat deze maand Country Comfort gaat zijn. Ik weet dat menigeen door corona wat meer tijd om handen heeft, maar je moet wel heel erg aan de grond zitten als je besluit om die tijd hier op stuk te slaan. Ik zou willen zeggen dat dit geen waardeoordeel is, maar dan zou ik liegen.
The Mighty Ducks (Disney+, 26 maart)
Als je oud genoeg bent, dan ken je Mighty Ducks misschien nog wel als
die 90's film met Emilio Estevez in de hoofdrol. Het ging over een gesjeesde advocaat die - nadat hij door de politie laveloos uit zijn auto was getrokken - een taakstraf moest uitzitten bij een ijshockeyclub voor motorisch gehandicapte kneuzen. Hij bouwde daar vervolgens - zoals het een Disney-film betaamt - een succesvol team van en iedereen leefde nog lang en gelukkig. Van die sentimentele kledder is nu ook een serie gemaakt en daar moet je maar net zin in hebben.
Invincible (Amazon, 26 maart)
Soms heb je van die animatieseries die ook tof zijn voor mensen die doorgaans niet zoveel met animatieseries hebben.
The Boondocks is zo'n serie,
Archer en
Undone zijn zo'n serie en ook Invincible zou zomaar zo'n serie kunnen zijn. Robert Kirkman - de man achter de
The Walking Dead enterprise - geeft ons deze keer de 17-jarige zoon van een onverschrokken superheld. Terwijl zijn vader dagelijks hulpeloze mensen uit brandende flatgebouwen redt, leeft Mark het leven van de gemiddelde middelbare schoolganger, totdat hij opeens zijn eigen krachten begint te ontwikkelen...
Invincible
Ongefilterde superheldenserie van de maker van The Walking Dead.
The Irregulars (Netflix, 26 maart)
Als je dacht dat Sherlock Holmes en zijn hondstrouwe sidekick Watson al die misdaden in hun eentje oplosten, dan heb je het mis. Het wereldberoemde detectiveduo kon - als het echt lastig werd - altijd terugvallen op een bende van ongepolijste straatschoffies. Wat die allemaal uitspookten in de straten van Victoriaans Londen zie je in de nieuwe Netflix Original The Irregulars.
Hoe mijn Keurige Ouders In de Bak Belandden (NPO 3, 28 maart)
Het leek zo lekker te gaan tussen Daniel en Kim, maar dan legt Daniel opeens een bom onder hun huwelijk: hij heeft er geen zin meer in. Kim probeert hem nog wel op andere gedachten te brengen, maar het is vechten tegen de bierkaai. De sfeer wordt grimmiger en grimmiger en de twee zijn zo druk bezig om elkaar de loef af te steken, dat ze helemaal lijken te vergeten dat ze ook nog drie kinderen hebben. De trailer houden jullie nog tegoed, maar voor een beetje sfeerproeverij is er al wel
deze lekkere absurde scene...
Hoe Mijn Keurige Ouders In De Bak Belandden
Het huwelijk van Daniël en Kim heeft er wel eens beter voorgestaan. Een ordinaire vechtscheiding leidt er toe dat ze opeens zonder riem en veters in hun schoenen in de bak belanden.
En terug van weggeweest....
6 maart:
Beck NPO Plus (seizoen 8)
16 maart:
Mayans FX (seizoen 3)