Jong en oud gaan het experiment aan in ‘Onder 1 Dak’
- 1 minuut leestijd
Jongeren zoeken zich een ongeluk naar betaalbare woonruimte, terwijl ouderen in een veel te groot huis wonen en vaak eenzaam zijn. Is samenwonen dé oplossing? In ‘Onder 1 Dak’ gaan babyboomers en millennials het experiment aan. Wat leren deze generaties van elkaar en waar schuurt het? Want jongeren zijn lui en ouderen saai, toch?
Wat kun je verwachten?
Het programma begint met een speeddate. Natuurlijk niet voor een nieuwe echtgenoot, maar voor de beste match voor een huisgenoot. Na de speeddate gaan de twee generaties daadwerkelijk een paar dagen bij elkaar onder één dak wonen. Worden de vooroordelen bevestigd of weten ze elkaar te verrassen? En bestaat er eigenlijk wel een generatiekloof als je iets verder denkt dan het verschil in internetgebruik?
Twee generaties leven met elkaar
Het samenwonen van jong en oud levert mooie gesprekken op. Soms ook hele kwetsbare. Door het met elkaar leven ontstaat er een bijzondere connectie die zorgt dat vooroordelen verdwijnen. De twee generaties leren daarbij ook nog eens heel veel van elkaar. “Ik heb geleerd door te zetten, mijn gevoel te volgen en honderd procent ergens voor te gaan”, vertelt Himano (22). Ton (68) krijgt nieuwe energie van zijn jonge huisgenoot. Hij danst door de met muziek gevulde keuken, terwijl Joygill (23) het eten klaarmaakt. “Kijk daar word je toch harstikke jong van! Hij heeft mij geleerd dat ik mij weer jong kan voelen.”
Onder 1 Dak is vanaf woensdag 23 september om 21.10 uur te zien bij de EO op NPO 3.