Lamsrack met courgette spaghetti en knoflookpuree
- 2 minuten leestijd
Chefkok: Joch Kocken van restaurant De Heren Kocken in Vucht. Uitvoering: Brownie Dutch.
INGREDIËNTEN
Lamssaus
1 sjalot
1 bos knoflook
Scheut olijfolie
1 tak rozemarijn
1 tak tijm
200 ml rode wijn
1 l lamsfond
100 g ijskoude
Roomboter
Lamsrack
2 lamsracks
Scheut olijfolie
Klont roomboter
Knoflookpuree
1 bol knoflook
Scheutje olijfolie
50 g zwarte knoflook
Bulger
300 gram bulgur
Courgette spaghetti
2 groene courgette's
1 pakje tomberry's rood
1 pakje tomberry's geel
Garnering
50 gram hazelnoten
10 stuks groene olijven zonder pit
Extra benodigheden
Chinese mandoline (=snijmachine), staafmixer en bijhorend bakje, spuitzak, steker van 8cmø
BEREIDING
Lamssaus
Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook lichtbruin.
Was de rozemarijn en tijm, dep droog en voeg toe aan de ui en knoflook.
Blus af met de rode wijn en kook dit tot een derde in.
Voeg de lamsfond toe en kook weer in tot een derde.
Giet de saus door een zeef en klop op met de ijskoude roomboter.
Lamsrack
Bestrooi de lamsrack met zout en peper.
Verhit een scheut olijfolie en een klont boter in een bakpan.
Bak de lamsracks om en om goudbruin aan.
Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Knoflookpuree
Verwarm de oven voor op 150C.
Halveer de knoflook.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en bestrooi met zout.
Leg de platte kant van de knoflook op een ovenschaal.
Gaar de knoflook circa 15 minuten in de oven.
Druk de knoflook uit de schil en maal de gare knoflooktenen met de zwarte knoflook tot een gladde massa en breng op smaak met zout en peper.
Wrijf de massa door een fijne zeef en schep de knoflookpasta in een spuitzak.
Bulgur
Breng een pan met water en zout aan de kook en gaar de bulgur in circa 9 minuten.
Giet de bulgur af en spoel met koud water.
Courgette spaghetti
Was de groene courgettes en snijd er dunne spaghetti van met behulp van de Chinese mandoline.
Verwarm een klontje boter in een pan, voeg de tomberry’s toe en bak tot ze openklappen.
Voeg de courgette spaghetti toe en meng voorzichtig door.
Breng op smaak met zout en peper.
Garnering
Bak de hazelnoten in de oven lichtbruin en halveer ze.
Snijd de groene olijfjes in dunne plakjes
Opmaak
Verdeel de bulgur in de steker, verdeel de courgettespaghetti en de tomberry’s rondom de bulgur.
Verdeel de lamsrack in koteletten en leg op de bulgur, betrooi met enkele olijfringen.
Verdeel de knoflookpuree en lamssaus op het bord.