Nieuw: Staying Alive
- 2 minuten leestijd
Hoe overleef je in de wildernis? In het nieuwe programma Staying Alive herbeleven presentatoren legendarische waargebeurde survival-verhalen.
Als enige een vliegtuigcrash overleven in Peru, overvallen worden door de ijzige winter in Alaska of 71 dagen alleen in de Australische Outback. Het zijn allemaal voorbeelden van waargebeurde survival-verhalen. Presentatoren Tim Hofman, Geraldine Kemper, Linda Hakeboom, Jan Versteegh en Filemon Wesselink gaan samen met een cameraman op een spannende tocht die ondersteund wordt met uniek historisch beeldmateriaal van het oorspronkelijke verhaal.
Peru
Voor de eerste aflevering gaat Jan Versteegh naar Peru om zich te verdiepen in het verhaal van Juliane Koepcke. Op haar zeventiende overleefde ze als enige een vliegtuigcrash, waarna ze dagenlang gewond door het Peruaanse regenwoud zwierf voordat ze gevonden werd. Jan en de cameraman proberen haar toch te volgen door de ondoordringbare en gevaarlijke jungle, op zoek naar de bewoonde wereld. Jan: 'Als je zelf vier dagen in diezelfde jungle, zonder hulpmiddelen, haar overlevingstocht herbeleeft dan besef je hoe ongelooflijk zwaar en bijna onmogelijk dit geweest moet zijn. Deze reis was absoluut kapotgaan 2.0 en je beseft dan pas echt hoe gewend je bent aan alle luxe in je leven die je voor lief neemt: water, een wc, een bed.'
Van Alaska tot Australië
Elke aflevering staat één verhaal centraal. Na Jans tocht in Peru zie je hoe Geraldine in het koude Alaska ijs, kou en sneeuw trotseert tijdens haar barre toch naar de bewoonde wereld. Verder gaat Tim de strijd aan met de hitte, uitdroging en zijn eigen grenzen in Australië. Linda reist af naar het onherbergzame Andesgebergte in Argentinië en Filemon gaat naar de Sahara in Marokko. Allemaal om verhalen te vertellen waarin iemand tegen alle verwachtingen en statistieken in overleefde, vaak na een heftige overlevingstocht richting de bewoonde wereld.
Staying Alive, vanaf vrijdag 8 april, 20.30 uur, BNN, NPO 3