Pulled Mushroom Burger
Pulled Mushroom Burger
- 2 minuten leestijd
Sam van Mister Hungry Sam heeft deze week een heerlijke, gezonde, vegan burger gemaakt. Hieronder vind je het recept!
Ingrediënten
(2 broodjes)
- 2 Afbakbroodjes
- 1 portobello
- 3 grote oesterzwammen
- 3 shiitake
- 3 grote bladeren van krulsla
- 2 eetlepels ketchup
- 1 theelepel honing
- 1/2 theelepel chili poeder
- 1/2 komijn poeder
- 1/4 wortel
- 1/2 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- Zout en peper
Bereiding
- Haal de afbakbroodjes uit de verpakking, bak ze af en laat ze rusten onder een theedoek.
- Verwarm de oven voor op 250 graden Celcius.
- Doe de portobello, oesterzwammen en shiitake in de oven voor 15 minuten.
- Haal ze na 15 minuten uit de oven en maak ze even droog met een keukenrol.
- Gebruik een vork om van de portbello, shiitake en oesterzwammen slierten mee te maken. Ik gebruik liever een mes om ze in dunne plakken te snijden. Dit geeft meer bite.
- Verhit een pan met olijfolie en doe de paddenstoelen in de pan. Voeg fijn gehakte knoflook toe en bak dit even samen. Voeg daarna de ketchup, honing, chilipoeder en komijnpoeder bij de paddenstoelen. Roer het goed samen en zet het vuur laag.
- Tijdens het sudderen van de paddenstoelen en de saus, snijd je de krulsla in dunne reepjes, rasp de wortel en snijd de ui in kleine stukjes. Doe ze samen in een grote kom.
- Voeg daarbij 1 eetlepel mayonaise en 1 theelepel mosterd en breng het op smaak met zout en peper.
- Nu is het tijd om de burgers te bouwen.
- Leg een mooi bedje van sla op het broodje en de paddenstoelenmix er bovenop.
Eet Smakelijk!