RECEPT - Boer Ayoub - Frittata
- 2 minuten leestijd
In de eerste aflevering van Donnie aan de kook on tour maakt Donnie samen met Boer Ayoub een smaakvolle frittata! Ben jij benieuwd naar het recept?
Ingrediënten 4 personen:
€1,56x4 = €6,24
€1,65x4 = €6,60
- 4 eieren = €1,29
- 50 milliliter volle melk = €0,59
- 2 aardappelen (let op: eerst voorkoken voor het bakken) = 0,46
- 50 gram kaas €1,19
- 1 (gele) paprika = €0,76
- 2 tomaten = €0,55
- 1 rode ui €0,21
- 15 gram basilicum €1,19
Standaard in huis:
- Olijfolie
- Peper en zout
- Schil de aardappels en was ze schoon. Laat deze beetgaar koken.
- Snij al de groenten in kleine blokjes.
- Maak het eimengsel: voeg de eieren, melk en kaas samen. Breng op smaak met peper, zout en verse basilicum.
- Snij de beetgare aardappels in blokjes. Doe olijfolie in de pan en bak de aardappels samen met de overige groenten.
- Wanneer alles is gebakken, voeg je de groenten in de kom samen met het eimengsel.
- Schep alles in de pan. Tip: gebruik hier een wokpan voor, of een paella pan.
- Laat het geheel voor +/- 20 minuten op laag vuur staan. Om het garen wat te versnellen kan je een deksel/snijplank op de pan leggen.
- Als de bovenkant van de frittata iets gestold is, kun je proberen de frittata om te draaien. Dit doe je door een bord op de frittata te leggen en hem met pan en al om te draaien. Pas op! Er kan vocht vrijkomen wat heet is.
- Wanneer de frittata gekeerd is, laat je hem nog even op laag vuur bakken. Zo wordt de onderkant ook mooi gaar.
- Is de frittata gaar? Dan is het tijd om hem te serveren. Tip: top de frittata af met rucola en chilisaus on the side!
DONNIES TIPS:
- Gooi de groente in het eimengsel i.p.v. het eimengsel over de groente in de pan. Zo weet je zeker dat het ei alle groente 'bekleed'.
- Gebruik je net als Boer Ayoub en Donnie melk die rechtstreeks uit de koe komt... kook het dan eerst.
- Alle groente leftovers kun je toevoegen aan de frittata.
- Wikkel je overgebleven verse kruiden in en theedoek. Hierdoor kun je ze wel 14 dagen bewaren!
- Bespaartip: koop aardappelen die nog geschild moeten worden.